Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Αμελήσαμε τόσο τον στρατό που δεν μπορεί να επιτελέσει τα καθήκοντά του

Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Αμελήσαμε τόσο τον στρατό που δεν μπορεί να επιτελέσει τα καθήκοντά του

«Πρέπει να αλλάξουμε στάση... Η συρρίκνωση των χρηματοδοτήσεων στην Άμυνα δεν συνάδει πλέον με αυτή την εποχή», ανέφερε ο Λίντνερ

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μερικές ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίκών δήλωσε ότι ανησυχεί πως η χώρα του έχει αμελήσει τόσο πολύ τον στρατό που δεν μπορεί να επιτελέσει τα καθήκοντά του.

«Πρέπει να αλλάξουμε στάση… Η συρρίκνωση των χρηματοδοτήσεων στην Άμυνα δεν συνάδει πλέον με αυτή την εποχή», ανέφερε ο Λίντνερ, προσθέτοντας ότι ο προϋπολογισμός της Άμυνας επρόκειτο να μειωθεί τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το πλάνο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός του γερμανικού στρατού, αντιστράτηγος Αλφόνς Μάις, εξέφρασε νωρίτερα την απογοήτευσή του για τη μακροχρόνια – όπως σημειώνει – παραμέληση της στρατιωτικής ετοιμότητας στη χώρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως την ώρα που η Γερμανία είναι σε μια κατάσταση συναγερμού, λίγες ώρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο γερμανικός στρατός βρισκόταν σε κακή κατάσταση, όπως μεταδίδει το Reuters.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live: Όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT