Πούτιν προς Ουκρανούς: Καταθέστε τα όπλα

Πούτιν προς Ουκρανούς: Καταθέστε τα όπλα

O Πρόεδρος της Ρωσίας κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα τους, ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι ως «ομάδα τοξικομανών και νεοναζί»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, έκανε σύντομες δηλώσεις που μεταδόθηκαν από τη ρωσική κρατική τηλεόραση. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας κάλεσε τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα τους, ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση του προέδρου Ζελένσκι ως «ομάδα τοξικομανών και νεοναζί».

Κάλεσε δε τον Ουκρανικό στρατό να ανατρέψει την κυβέρνηση.

Ο Πούτιν αξιοποίησε αυτές τις παρεμβάσεις καθ’ όλη την εβδομάδα για να ανακοινώσει σημαντικές ειδήσεις. Την Παρασκευή, υποστήριξε ότι η ηγεσία στην Ουκρανία έχει πάρει «όμηρο ολόκληρο τον ουκρανικό λαό».

«Οι μάχες διεξάγονται με ομάδες των εθνικιστών»

«Οι βασικές μάχες του ρωσικού στρατού, όπως ήταν αναμενόμενο, διεξάγονται όχι με τμήματα του τακτικού ουκρανικό στρατού, αλλά με εθνικιστικές ομάδες, οι οποίες ως γνωστόν φέρουν την άμεση ευθύνη για την γενοκτονία στο Ντονμπάς και την αιματοχυσία αμάχων», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT