Πόλεμος στην Ουκρανία – Times: Στο Κίεβο μισθοφόροι του Πούτιν για να σκοτώσουν τον Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία – Times: Στο Κίεβο μισθοφόροι του Πούτιν για να σκοτώσουν τον Ζελένσκι

Το Wagner Group έστειλε μισθοφόρους από την Αφρική πριν από πέντε εβδομάδες, οι οποίοι έχουν ως αποστολή να αφήσουν ακέφαλη την ουκρανική κυβέρνηση, αναφέρουν οι Times

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 400 Ρώσοι μισθοφόροι βρίσκονται στη Κίεβο, έχοντας εντολή από το Κρεμλίνο να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και να προετοιμάσουν το έδαφος για ανάληψη του ελέγχου από τη Μόσχα, σύμφωνα με πληροφορίες των Times. 

Το Wagner Group, μια ιδιωτική πολιτοφυλακή που διευθύνεται από έναν από τους στενότερους συμμάχους του Πούτιν και λειτουργεί ως κρατικός βραχίονας, έστειλε μισθοφόρους από την Αφρική πριν από πέντε εβδομάδες, οι οποίοι έχουν ως αποστολή να αφήσουν ακέφαλη την ουκρανική κυβέρνηση έναντι ενός ικανού χρηματικού μπόνους, αναφέρουν οι Times.

Πληροφορίες σχετικά με την αποστολή τους έφτασαν στην ουκρανική κυβέρνηση το πρωί του Σαββάτου και λίγες ώρες αργότερα, το Κίεβο κήρυξε μια «αυστηρή» 36ωρη απαγόρευση της κυκλοφορίας προκειμένου να εντοπίσει τους Ρώσους σαμποτέρ στην πόλη, προειδοποιώντας τους πολίτες ότι θα αντιμετωπίζονταν ως πράκτορες του Κρεμλίνου και θα κινδύνευαν εάν έβγαιναν έξω.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live: Πέμπτη ημέρα πολέμου στην Ουκρανία – Ολες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT