Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιους Ρώσους αφορούν οι Ευρωπαϊκές κυρώσεις

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιους Ρώσους αφορούν οι Ευρωπαϊκές κυρώσεις

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είναι μεταξύ των 26 επιφανών προσώπων που τους επιβλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.

Οι λίστες περιλαμβάνουν ολιγάρχες και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον πετρελαϊκό, τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς και κυβερνητικά μέλη, υψηλόβαθμους στρατιωτικούς και «προπαγανδιστές που συνέβαλαν στη διάδοση της αντι-ουκρανικής προπαγάνδας», ανέφερε η ΕΕ.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που αναφέρονται είναι ο Ιγκόρ Σεχίν, το αφεντικό της ρωσικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft και ο διευθύνων σύμβουλος του ενεργειακού κολοσσού Transneft, Νικολάι Τοκάρεφ.

Στη λίστα κυρώσεων περιλαμβάνονται επίσης οι ολιγάρχες Άλισερ Ουσμάνοφ, Πετρ Άβεν και Αλεξάντερ Πονομαρένκο, καθώς και ο τραπεζίτης Μιχαήλ Φρίντμαν.

Η λίστα περιλαμβάνει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσίας Ντμίτρι Τσερνισένκο, άλλα μέλη της ρωσικής κυβέρνησης και κορυφαίους δημοσιογράφους.

Τα περιοριστικά μέτρα περιλαμβάνουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση διάθεσης κεφαλαίων στα καταγεγραμμένα άτομα.

Αυτός ο γύρος κυρώσεων έπληξε και την SOGAZ.

 Ειδήσεις σήμερα

Live: Πέμπτη ημέρα πολέμου στην Ουκρανία – Ολες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT