Νέα επίθεση Τουρκίας προς την Ελλάδα για το προσφυγικό, μέσω… Ουκρανίας

Νέα επίθεση Τουρκίας προς την Ελλάδα για το προσφυγικό, μέσω… Ουκρανίας

Ο Τσελίκ επαναλαμβάνει το τουρκικό αφήγημα, τονίζοντας πως «οι προσεγγίσεις της Ελλάδας που αφήνουν τους Σύρους να πεθαίνουν, συνεχίζονται με τον ίδιο τρόπο»

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Τα βέλη του προς την Ελλάδα στρέφει για ακόμη μία φορά ο Τούρκος εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Ομέρ Τσελίκ, προβαίνοντας στο ισχυρισμό πως ενώ δημιουργείται ένα κύμα συμπαράστασης και «οι πόρτες της Ευρώπης ανοίγουν για τους Ουκρανούς», η ελληνική πλευρά «σπρώχνει τους Σύρους στο θάνατο».

Ο Τσελίκ επαναλαμβάνει το τουρκικό αφήγημα, εξαπολύοντας επίθεση προς την Ελλάδα: «Οι προσεγγίσεις της Ελλάδας που σπρώχνουν τους Σύρους στο θάνατο, τρυπούν τις βάρκες τους, τους πυροβολούν και τους βασανίζουν, δυστυχώς, συνεχίζονται με τον ίδιο τρόπο».

«Από τη μία, ενώ προκύπτει μια εικόνα με αυτόν τον τρόπο για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εκτιμούμε, από την άλλη, είναι εξαιρετικά επαίσχυντη η κατάσταση να συνεχίζονται ταυτόχρονα οι δραστηριότητες της Ελλάδας που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα», προσθέτει.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ αναφέρει πως «τα υποκριτήρια του να είσαι άνθρωπος δεν μπορούν να οριστούν ως ξανθός, γαλανομάτης, μαύρος ή με άλλο τρόπο. Όλες αυτές είναι ενοχλητικές προσεγγίσεις. Τότε οι δημοκράτες στην Ευρώπη δεν θα έχουν τίποτα να πουν στους ρατσιστές στην Ευρώπη. Δεν θα υπάρχει διαφορά μεταξύ υπεράσπισης και μη υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη. Φυσικά, για άλλη μια φορά φαίνεται αυτό το “δύο μέτρα δύο σταθμά”».

«Δηλαδή, αυτοί που δεν κινούν τα χέρια τους με κανέναν τρόπο, όταν ο λαός της Συρίας διώκεται, η κινητοποίηση τους στο θέμα της Ουκρανίας είναι αξιοθαύμαστη, για την προστασία του λαού της Ουκρανίας, αυτών που διαφεύγουν από το θάνατο. Το να αφήνονται, όμως, άλλοι άνθρωποι να πεθαίνουν με αυτόν τον τρόπο, είναι ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί ως μία εμφανέστατη αντίφαση», καταλήγει.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT