Πόλεμος στην Ουκρανία – Μπάιντεν: Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία στοχοποιεί αμάχους

Πόλεμος στην Ουκρανία – Μπάιντεν: Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία στοχοποιεί αμάχους

Σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει πως η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου, ο Μπάιντεν δήλωσε: «Το παρακολουθούμε πολύ στενά. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο»

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι πιστεύει πως η Ρωσία στοχοποιεί σκόπιμα Ουκρανούς πολίτες, αλλά αρνήθηκε να πει εάν θεωρεί πως διαπράττονται εγκλήματα πολέμου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι στοχοποιούν αμάχους», είπε ο Μπάιντεν.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει πως η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου, ο Μπάιντεν δήλωσε: «Το παρακολουθούμε πολύ στενά. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο».

Καθώς οι ΗΠΑ αναζητούν τρόπους για να τιμωρήσουν τη Ρωσία, ο Μπάιντεν επανέλαβε ότι η επιβολή κυρώσεων στις ρωσικές εξαγωγές πετρελαίου παραμένει πιθανή, ενώ αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ότι θα εργαστούν προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τις συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης στις ΗΠΑ και στις παγκόσμιες τιμές πετρελαίου.

«Τίποτα δεν αποκλείεται», είπε ο Μπάιντεν σχετικά με την απαγόρευση των ρωσικών εξαγωγών πετρελαίου.

Επιπλέον, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι καθώς η Ουκρανία βρίσκεται σε ρωσικό κλοιό, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι αυτός που αποφασίζει για το εάν θέλει να παραμείνει στη χώρα του.

«Πιστεύω είναι κάτι που πρέπει να κρίνει ο ίδιος και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον βοηθήσουμε», είπε ο Μπάιντεν, καθώς έφευγε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Ζελένσκι έχει πει ότι ο ίδιος είναι ο πρώτος στόχος της Ρωσίας στο πλαίσιο της εισβολής, και πως η οικογένειά του είναι ο δεύτερος. Οι ΗΠΑ είχαν αναφέρει προηγουμένως ότι παρέχουν σε μεγάλο βαθμό στήριξη στον Ζελένσκι, αν και δεν έχουν δώσει λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά τα μέτρα που έχουν λάβει για την προστασία του.

Επιπλέον, όπως είχε μεταδώσει το CNN, οι ΗΠΑ είχαν πραγματοποιήσει συζητήσεις για σχέδια έκτακτης ανάγκης με τον Ζελένσκι για την αποχώρησή του από την Ουκρανία ή τη μεταφορά του στο Λβιβ. Ωστόσο, ο Ζελένσκι έχει αναφέρει επανειλημμένως ότι επιθυμεί να μείνει στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο Μπάιντεν και ο Ζελένσκι είχαν μια συνομιλία περίπου 30 λεπτών χθες Τρίτη.

Πηγή: CNN

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT