Ζελένσκι: Οι ουκρανικές γραμμές άμυνας αντέχουν

Ζελένσκι: Οι ουκρανικές γραμμές άμυνας αντέχουν

«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα εκτός από την ελευθερία μας», είπε ο Ζελένσκι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μήνυμα, μέσω βίντεο, στέλνει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας ότι δεν έχει σταματήσει ο βομβαρδισμός πόλεων από τη Ρωσία, αλλά οι αμυντικές γραμμές της Ουκρανίας αντέχουν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η Μόσχα άλλαξε την τακτική της, στοχεύοντας περιοχές αμάχων, κατί που «δείχνει ότι η Ουκρανία πέτυχε να ανατρέψει το σχέδιο της Ρωσίας για γρήγορη νίκη».

«Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα εκτός από την ελευθερία μας», είπε ο Ζελένσκι τονίζοντας ότι η Ουκρανία παραλαμβάνει καθημερινώς προμήθειες όπλων από τους διεθνείς συμμάχους της.

Τέλος, σημείωσε ακόμη ότι έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που η Ουκρανία κατέγραψε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού: «Εδώ και μια εβδομάδα ένας άλλος ιός μας έχει επιτεθεί», είπε ο Ζελένσκι αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή.

«Θα ξαναχτίσουμε κάθε σπίτι, κάθε δρόμο, κάθε πόλη»

Στη συνέχεια του διαγγέλματός του, ο Ουκρανός πρόεδρος ανέφερε, απευθυνόμενος στη Ρωσία, «ετοιμαστείτε να πληρώσετε αποζημιώσεις».

«Ακόμα κι αν καταστρέψετε όλους τους ουκρανικούς ναούς και τις εκκλησίες μας, δεν θα καταστρέψετε την πίστη μας, την ειλικρινή μας πίστη στην Ουκρανία και τον Θεό, την πίστη στους ανθρώπους», αναφέρει.

«Θα ξαναχτίσουμε κάθε σπίτι, κάθε δρόμο, κάθε πόλη. Και λέμε στη Ρωσία – μάθετε τις λέξεις “αποζημιώσεις” και “εισφορές”. Θα μας επιστρέψετε πλήρως τα όσα κάνατε εναντίον του κράτους μας και του κάθε Ουκρανού.

 Ειδήσεις σήμερα

Live – Πόλεμος στην Ουκρανία: Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT