Πόλεμος στην Ουκρανία: Μακρόν – Πούτιν είχαν συνομιλία 90 λεπτών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μακρόν – Πούτιν είχαν συνομιλία 90 λεπτών

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε συνομιλία 90 λεπτών με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε συνομιλία 90 λεπτών με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με τη γαλλική προεδρία, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο κ. Πούτιν τόνισε στον κ. Μακρόν ότι οι στόχοι της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία -αποστρατιωτικοποίηση και ουδέτερο καθεστώς- θα επιτευχθούν σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι κάθε προσπάθεια από το Κίεβο να καθυστερήσει τις διαπραγματεύσεις, θα έχει ως αποτέλεσμα η Μόσχα να αυξήσει τα αιτήματά της.

Νωρίτερα, αποκαλύπτοντας την τηλεφωνική επικοινωνία των προέδρων Γαλλίας και Ρωσίας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ευχαρίστησε τον κ. Μακρόν για τις προσπάθειές του για διαμεσολάβηση και είπε ότι ελπίζει να στεφθούν από επιτυχία.

«Αλλά θα είμαστε μόνο χαρούμενοι εάν η Γαλλία αυτή τη φορά βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνιών που βασίζονται στις αρχές που έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ και γενικά στο πλαίσιο των διεθνών σχέσεων», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT