Ουκρανία: «Οι ρωσικές δυνάμεις εκδιώχθηκαν από το Μικολάιβ»

Ουκρανία: «Οι ρωσικές δυνάμεις εκδιώχθηκαν από το Μικολάιβ»

Όπως είπε ο κυβερνήτης της πόλης, οι μάχες συνεχίζονται στα περίχωρα της πόλης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι ρωσικές δυνάμεις εκδιώχθηκαν» από την ουκρανική πόλη Μικολάιβ, μετά από επίθεση που έλαβε χώρα σήμερα, δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης.

Όπως είπε, οι μάχες συνεχίζονται στα περίχωρα της πόλης.

Μια ενδεχόμενη πτώση του Μικολάιβ θα θέσει σε ασφυκτικό κλοιό την Οδησσό, την οποία έχει ήδη αποκλείσει από τη θάλασσα το ρωσικό πολεμικό ναυτικό.

Ο απεσταλμένος των New York Times, Michael Schwirtz, περιγράφει την κατάσταση στο Μικολάιβ: «Είμαι στην πόλη, σε ένα στρατηγικό λιμάνι στη νότια Ουκρανία που προετοιμάζεται για επικείμενη ρωσική επίθεση. Οι δρόμοι είναι σε μεγάλο βαθμό άδειοι, εκτός από στρατιωτικούς και λίγους ηλικιωμένους κατοίκους με τσάντες για ψώνια. Εκρήξεις του ουκρανικού πυροβολικού ακούγονται κατά καιρούς με στόχο τις ρωσικές δυνάμεις που βρίσκονται γύρω από την πόλη. Ήδη, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάρει πολλές μικρές πόλεις στα ανατολικά κατά την πορεία τους από τη Χερσώνα, που κατελήφθη πριν από δύο ημέρες. Στο Μικολάιβ, η μία γέφυρα έξω από την πόλη προς την Οδησσό είναι παγιδευμένει με εκρηκτικά, εάν οι ρωσικές δυνάμεις την πλησιάσουν. Οι Ουκρανοί που βρίσκονται εκεί είναι οπλισμένοι με αντιαρματικούς πυραύλους που παρέχονται από τη βρετανική κυβέρνηση. “Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε μέχρι την τελευταία σφαίρα”, είπε ο δήμαρχος της πόλης, Oleksandr Senkevich, στεκόμενος στο γραφείο του με ένα πιστόλι στο χέρι».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live όλες οι εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT