Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Google σταματά τις διαφημίσεις στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Google σταματά τις διαφημίσεις στη Ρωσία

Νωρίτερα, η Roskomnadzor- η ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών- είχε απαιτήσει από τη Google να σταματήσει να δείχνει στο διαδίκτυο διαφημίσεις βίντεο με «ψευδείς» πολιτικές πληροφορίες για την Ουκρανία

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ανακοίνωση ότι ανέστειλε την πώληση όλων των διαδικτυακών διαφημίσεων στη Ρωσία, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, προχώρησε η Google.

Η σπάνια κίνηση της Google αφορά μεταξύ άλλων τόσο στην αναζήτηση, όσο και στο YouTube. Ήδη, η Google είχε αναστείλει τη διαφήμιση περιεχομένου από ρωσικά κρατικά ΜΜΕ. 

Νωρίτερα, η Roskomnadzor- η ρωσική ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών- είχε απαιτήσει από τη Google να σταματήσει να δείχνει στο διαδίκτυο διαφημίσεις βίντεο με «ψευδείς» πολιτικές πληροφορίες για την Ουκρανία. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Roskomnadzor κατηγόρησε το YouTube ότι με διαφημιστικές καμπάνιες παραπληροφορεί τους Ρώσους για την εισβολή στην Ουκρανία

Πέρα από την αναστολή των διαφημίσεων στη Ρωσία, η Google ήδη είχε αποκλείσει από το YouTube στην Ευρώπη τα ρωσικά κρατικά χρηματοδοτούμενα ΜΜΕ, ενώ δεν επιτρέπει να εμφανίζεται στο Google News το περιεχόμενό τους. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live όλες οι εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT