Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα ξανάρχισε το σφυροκόπημα στη Μαριούπολη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Μόσχα ξανάρχισε το σφυροκόπημα στη Μαριούπολη

Ο ρωσικός στρατός ξανάρχισε την «επίθεση», καθώς αναβλήθηκε η απομάκρυνση των αμάχων από τις δύο πολιορκημένες πόλεις στη νοτιοανατολική Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων είναι και η Μαριούπολη

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ρωσικός στρατός ξανάρχισε την «επίθεση» αφού αναβλήθηκε η απομάκρυνση των αμάχων από τις δύο πολιορκημένες πόλεις στη νοτιοανατολική Ουκρανίας, μεταξύ των οποίων είναι και η Μαριούπολη.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ίγκορ Κονατσένκοφ.

«Λόγω της επιφυλακτικότητας της ουκρανικής πλευράς να ασκήσει επιρροή στους εθνικιστές ή να παρατείνει την “κατάπαυση του πυρός”, οι επιχειρήσεις ξανάρχισαν από τις 18.00, ώρα Μόσχας» ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε ένα ψυχιατρείο

Νωρίτερα, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ένα ψυχιατρείο με 670 άτομα μέσα στην πόλη Μποροντιάνκα στην περιοχή του Κιέβου της Ουκρανίας, δήλωσε ο περιφερειάρχης της περιοχής. «Σήμερα δεν καταλαβαίνουμε πώς να εκκενώσουμε αυτούς τους ανθρώπους, πώς να τους βοηθήσουμε», είπε.

«Τους τελειώνουν το νερό και τα φάρμακα», τόνισε και πρόσθεσε: «Πρόκειται για άτομα με συγκεκριμένες ειδικές ανάγκες, χρειάζονται συνεχή βοήθεια… πολλοί από αυτούς είναι κλινήρεις για χρόνια». Η πόλη απέχει περίπου 60 χλμ. από το Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ / ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία – Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT