Ζελένσκι: Ανακοίνωσε φοροαπαλλαγές για τη στήριξη της οικονομίας

Ζελένσκι: Ανακοίνωσε φοροαπαλλαγές για τη στήριξη της οικονομίας

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι όσοι ζουν σε περιοχές όπου διεξάγονται εχθροπραξίες θα απαλλάσσονται από τους φόρους γης και δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν ενοίκιο για τη χρήση κρατικών ή κοινοτικών γαιών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις θα απαλλάσσονται από την καταβολή φόρων για υπαλλήλους που στρατεύονται ή υπηρετούν στις εδαφικές αμυντικές δυνάμεις του έθνους, καθώς προσπάθησε να δώσει ώθηση σε μια οικονομία που κλυδωνίζεται μετά τη ρωσική εισβολή.

Ανακοίνωσε επίσης ότι οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές όπου διεξάγονται εχθροπραξίες θα απαλλάσσονται από τους φόρους γης και δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν ενοίκιο για τη χρήση κρατικών ή κοινοτικών γαιών.

Παρόλο που η χώρα του αγωνίζεται για την επιβίωσή της, είπε ότι είναι σημαντικό να κοιτάξουμε προς το μέλλον και πρόσθεσε ότι η κυβέρνησή του «εργάζεται ήδη για το πώς να αποκαταστήσει το κράτος μετά τη νίκη».

Στόχος, είπε, είναι να δώσουμε «δύναμη στη χώρα όσο πολεμάμε».

Πρόσθεσε ότι έχει δημιουργηθεί ειδικό πακέτο στήριξης για τις επιχειρήσεις και ότι όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα θα ισχύουν όσο η χώρα βρίσκεται σε στρατιωτικό νόμο και για τουλάχιστον ένα χρόνο μετά.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία – Όλες οι εξελίξεις από τη 12η ημέρα της ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT