Βασίλισσα Ελισάβετ: Πρώτη εμφάνιση με τα χρώματα της Ουκρανίας

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πρώτη εμφάνιση με τα χρώματα της Ουκρανίας

Την πρώτη διά ζώσης ακρόαση παραχώρησε χθες η βασίλισσα Ελισάβετ μετά την περιπέτειά της με την COVID-19

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη διά ζώσης ακρόαση παραχώρησε χθες η βασίλισσα Ελισάβετ μετά την περιπέτειά της με την COVID-19, που προκάλεσε έντονη ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της και την ικανότητά της να ηγηθεί του κράτους.

Η 95χρονη μονάρχης, που φέτος γιορτάζει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της, την παραμονή της δηλαδή στον βρετανικό θρόνο επί 70 χρόνια, υποδέχθηκε χθες σε αίθουσα του Πύργου Ουίνδσορ τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό. Οπως δείχνουν οι φωτογραφίες που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας, η συνάντηση των δύο έγινε σε χαλαρό και εγκάρδιο κλίμα. Ο φωτογραφικός φακός απεικονίζει τον Τριντό και τη βασίλισσα να χαμογελούν ανταλλάσσοντας θερμή χειραψία. Στην αίθουσα όπου πραγματοποιήθηκε η χθεσινή ακρόαση δέσποζε ένα ανθοδοχείο γεμάτο με γαλάζια και κίτρινα λουλούδια, τα εθνικά χρώματα της Ουκρανίας. Σύμφωνα με κύκλους των ανακτόρων, η επιλογή των χρωμάτων στόχευε στο να δείξει η βασίλισσα Ελισάβετ την αλληλεγγύη της προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας. Δεν είναι η μόνη χειρονομία που πραγματοποίησε η Βρετανίδα μονάρχης υπέρ της Ουκρανίας. Πρόσφατα δώρισε και σημαντικό χρηματικό ποσό σε οργανισμό που φροντίζει για τους πρόσφυγες του πολέμου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είναι μονάρχης και του Καναδά, μέλους της Κοινοπολιτείας, και έχει ιδιαίτερη σχέση με τη χώρα της Βόρειας Αμερικής, την οποία έχει επισκεφθεί περισσότερες από 20 φορές, ακόμα και ως διάδοχος του θρόνου. Ο Τζάστιν Τριντό, άλλωστε, τη γνωρίζει από μικρό παιδί και έχει συναντηθεί πολλές φορές μαζί της, ήδη από τη δεκαετία του 1970, επί πρωθυπουργίας του πατέρα του, Πιερ Τριντό. Ο πρωθυπουργός του Καναδά βρίσκεται στην Αγγλία προκειμένου να συζητήσει με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον την ουκρανική κρίση.

Η βασίλισσα διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό στις 20 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με κύκλους των ανακτόρων εμφάνισε μόνο ήπια συμπτώματα, παρόμοια με ένα κρύωμα. Ωστόσο, αναγκάστηκε να ματαιώσει πολλά από τα προγραμματισμένα καθήκοντά της. Η κατάσταση της υγείας της φαίνεται να βελτιώθηκε, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο πρίγκιπας Κάρολος λέγοντας ότι «νιώθει πολύ καλύτερα». Ετσι, σταδιακά άρχισε και πάλι να πραγματοποιεί κάποιες από τις προγραμματισμένες υποχρεώσεις της. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι κατά τη χθεσινή ακρόαση η Ελισάβετ δεν εμφανίστηκε να χρησιμοποιεί μπαστούνι, όπως παλιότερα.

Σημαντικές υποχρεώσεις

Τις επόμενες εβδομάδες η 95χρονη μονάρχης έχει σημαντικές υποχρεώσεις. Θα πρέπει να παρευρεθεί στη Λειτουργία για την Κοινοπολιτεία στις 14 Μαρτίου και στην επιμνημόσυνη δέηση για τον αγαπημένο της σύζυγο, πρίγκιπα Φίλιππο, στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, στις 29 του τρέχοντος μηνός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT