Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν υπέγραψε πακέτο μέτρων οικονομικής ανακούφισης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν υπέγραψε πακέτο μέτρων οικονομικής ανακούφισης

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος Πούτιν υπέγραψε μια δέσμη μέτρων με στόχο να αμβλύνει τον πόνο που προκαλεί η υποχώρηση των διεθνών επιχειρήσεων και μια πληθώρα κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των ΝΥΤ, στοχεύοντας στο βασικό του εκλογικό σώμα, ο Πούτιν ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει πρόσθετες επιδοτήσεις σε οικογένειες με παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Το κράτος θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να στηρίξει τις οικογένειες», είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

Επανέλαβε την υπόσχεσή του ότι στρατεύσιμοι και έφεδροι δεν θα λάβουν μέρος στις μάχες στην Ουκρανία. «Μόνο το επαγγελματικό στρατιωτικό προσωπικό θα εκπληρώσει τα καθήκοντα που του έχουν τεθεί», είπε και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος ότι θα προστατεύσουν αξιόπιστα την ασφάλεια και την ειρήνη του λαού της Ρωσίας».

Ταυτόχρονα υπέγραψε διάταγμα που αφορά σε ειδικά οικονομικά μέτρα που περιορίζουν τις εισαγωγές και τις εξαγωγές. Σύμφωνα με το RIA, αυτό γίνεται για την προστασία της ασφάλειας της Ρωσίας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT