Σύμβουλος Ζελένσκι: Ανοιχτή η Ουκρανία στο αίτημα για ουδετερότητα – Δεν παραδίδονται εδάφη

Σύμβουλος Ζελένσκι: Ανοιχτή η Ουκρανία στο αίτημα για ουδετερότητα – Δεν παραδίδονται εδάφη

Η Ουκρανία είναι ανοιχτή στο να συζητήσει το αίτημα της Ρωσίας για ουδετερότητα, εφόσον της δοθούν εγγυήσεις ασφαλείας, δηλώνει κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία είναι ανοιχτή στο να συζητήσει το αίτημα της Ρωσίας για ουδετερότητα, εφόσον της δοθούν εγγυήσεις ασφαλείας, δηλώνει κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επισημαίνοντας όμως ότι το Κίεβο δεν θα παραδώσει ούτε ένα εκατοστό εθνικού εδάφους.

«Σίγουρα, είμαστε έτοιμοι για μια διπλωματική λύση», δήλωσε ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Ζελένσκι, Ιχόρ Ζόβκα, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο Ζόβκβα αναφέρθηκε στο αίτημα της Ουκρανίας για εγγυήσεις ασφαλείας «από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και άλλους», καθώς -όπως είπε- «μόνο οι εγγυήσεις ασφαλείας από τη Ρωσία δεν θα είναι αρκετές».

Παράλληλα, ανέφερε πως προϋποθέσεις για συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι η κατάπαυση του πυρός και η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι οι άμαχοι κοντά στο Κίεβο καταφέρνουν να ξεφύγουν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς καθώς δημιουργούνται ανθρωπιστικοί διάδρομοι.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 14η μέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT