Πόλεμος στην Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες της Μαριούπολης αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες της Μαριούπολης αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ανθρωπιστική τραγωδία στη Μαριούπολη κάνουν λόγο οι ουκρανικές αρχές, με τις ρωσικές δυνάμεις να βομβαρδίζουν νοσοκομείο παίδων στην περιοχή. Την ίδια ώρα, δορυφορικές εικόνες δείχνουν σημαντικές ζημιές σε καταστήματα και σπίτια.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, το Νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, ενώ ο αντιδήμαρχος της της πόλης υποστήριξε ότι τουλάχιστον 1.200 Ουκρανοί έχουν σκοτωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς από την έναρξη της εισβολής.

H οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ανέφερε πως η ανθρωπιστική κατάσταση είναι καταστροφική. Ο συντονιστής έκτακτης ανάγκης της οργάνωσης στην Ουκρανία, Λοράν Λιγκοζάτ, είπε ότι η κατάσταση στην πόλη χειροτερεύει ημέρα με την ημέρα.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δορυφορικές εικόνες της Μαριούπολης αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής-1

Οι ρωσικές δυνάμεις που πολιορκούν τη Μαριούπολη έχουν διακόψει όλες τις επικοινωνίες, καθιστώντας όλο και πιο δύσκολη τη λήψη πληροφοριών για την κατάσταση μιας πόλης όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αγωνίζονται να βρουν τροφή, νερό και φάρμακα.

Ωστόσο, οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν σημαντικές ζημιές σε εμπορικά κέντρα και σπίτια να έχουν καταστραφεί. «Στη Μαριούπολη, τώρα, δεν υπάρχει καθόλου πόσιμο νερό. Οι άνθρωποι αναζητούν διαφορετικές πηγές νερού από το έδαφος, όπως πηγές στα πάρκα», ανέφερε μέλος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

«Μερικοί μαζεύουν λιωμένο χιόνι από τις στέγες τους και βρίσκουν ξύλα στις πλατείες για το μαγείρεμα», πρόσθεσε.

Ορισμένες από τις καταστροφές σε μη στρατιωτικές υποδομές από τη ρωσική προέλαση ήταν ορατές στις δορυφορικές εικόνες που συνέλεξε η αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies. Αυτές οι εικόνες αποκάλυψαν την καταστροφή πολλών εμπορικών κέντρων και ζημιές σε κατοικίες.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 14η μέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT