Λιθουανία: «Οδός Ουκρανών Ηρώων» μετονομάστηκε ο δρόμος που βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία

Λιθουανία: «Οδός Ουκρανών Ηρώων» μετονομάστηκε ο δρόμος που βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία

Και η γειτονική Λετονία, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως η  διεύθυνση της ρωσικής πρεσβείας θα μετονομαστεί σε «Οδός Ανεξάρτητης Ουκρανίας»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη μετονομασία του δρόμου που βρίσκεται η πρεσβεία της Ρωσίας στο Βίλνιους, αποφάσισαν οι λιθουανικές αρχές και με ομόφωνη απόφαση η νέα διεύθυνση της ρωσικής διπλωματικής αποστολής είναι «Οδός Ουκρανών Ηρώων».

«Από σήμερα, η επαγγελματική κάρτα κάθε υπαλλήλου της ρωσικής πρεσβείας θα κοσμείται με μία φράση που θα τιμάει τους αγώνες της Ουκρανίας και όλοι θα πρέπει να σκεφτούν τις θηριωδίες του ρωσικού καθεστώτος εναντίον του ειρηνικού ουκρανικού έθνους γράφοντας αυτό το όνομα», ανέφερε ο δήμαρχος του Βίλνιους Ρεμίγκιους Σιμάσιους.

Λιθουανία: «Οδός Ουκρανών Ηρώων» μετονομάστηκε ο δρόμος που βρίσκεται η ρωσική πρεσβεία-1

Ο Σιμάσιους είχε ανακοινώσει αυτή την κίνηση την περασμένη εβδομάδα και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι του δήμου έβαλαν δύο νέες πινακίδες με το όνομα στα λιθουανικά και στα ουκρανικά.

Αλλά δεν είναι μόνο η Λιθουανία που προχωρά σε μία τέτοια κίνηση, καθώς και η γειτονική Λετονία, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως η  διεύθυνση της ρωσικής πρεσβείας θα μετονομαστεί σε «Οδός Ανεξάρτητης Ουκρανίας»

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από τη 15η μέρα ρωσικής εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT