Η Disney σταματά όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της στη Ρωσία

Η Disney σταματά όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της στη Ρωσία

H εταιρεία Οουόλτ Ντίσνεϊ (The Walt Disney Company) εργάζεται για να αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, μετά την «απρόκλητη εισβολή της χώρας στην Ουκρανία», είπε εκπρόσωπος την Πέμπτη

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εταιρεία Οουόλτ Ντίσνεϊ (The Walt Disney Company) εργάζεται για να αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, μετά την «απρόκλητη εισβολή της χώρας στην Ουκρανία», είπε εκπρόσωπος την Πέμπτη. 

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο όμιλος ψυχαγωγίας και πολυμέσων ανακοίνωσε σχέδια για διακοπή της κυκλοφορίας νέων ταινιών στη Ρωσία, αλλά τώρα η εταιρεία λαμβάνει επιπλέον μέτρα για να κλείσει τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητές της στη χώρα. Η Ντίσνεϊ διαθέτει πολλά κανάλια και επωνυμίες προϊόντων σε όλη τη Ρωσία, καθώς και ένα λιμάνι για κρουαζιέρες που βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη.  

«Δεδομένης της αδυσώπητης επίθεσης στην Ουκρανία και της κλιμακούμενης ανθρωπιστικής κρίσης, λαμβάνουμε μέτρα για να σταματήσουμε όλες τις επιχειρήσεις στη Ρωσία. Αυτό περιλαμβάνει αδειοδότηση περιεχομένου και προϊόντων, δραστηριότητες της Disney Cruise Line, την κυκλοφορία περιοδικού και περιηγήσεις του National Geographic, τοπικές παραγωγές περιεχομένου και γραμμικά κανάλια», δήλωσε  εκπρόσωπος της Ντίσνεϊ.

«Ορισμένες από αυτές τις επιχειρηματικές δραστηριότητες μπορούμε και θα τις σταματήσουμε αμέσως. Άλλα – όπως τα γραμμικά κανάλια, ορισμένο περιεχόμενο και η αδειοδότηση προϊόντων – θα χρειαστούν χρόνο δεδομένης της συμβατικής πολυπλοκότητας».

Η ανακοίνωση της Ντίσνεϊ σημείωσε ότι το προσωπικό με έδρα τη Ρωσία, θα συνεχίσει να απασχολείται. «Ακόμη και όταν διακόπτουμε αυτές τις επιχειρήσεις, παραμένουμε αφοσιωμένοι στους συναδέλφους μας στη Ρωσία, οι οποίοι θα παραμείνουν απασχολούμενοι. Και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τις ΜΚΟ για την παροχή επείγουσας βοήθειας και άλλης βοήθειας στους πρόσφυγες που είναι τόσο αναγκαία», συνεχίζει η δήλωση.

Η Ρωσία αντιμετώπισε οικονομικό πλήγμα στην απόφασή της να διεξαγάγει πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Σε απάντηση στην  εισβολή της χώρας, πολλές εταιρείες ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων των Amazon, Netflix και WarnerMedia, αποφάσισαν να διακόψουν ή να αποσύρουν πλήρως τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, ενώ όλα τα μεγάλα στούντιο ανακοίνωσαν ότι θα σταματήσουν την πρεμιέρα των ταινιών τους στη χώρα.

Έξω από το Χόλιγουντ, εταιρείες όπως οι Microsoft, Apple και Dell ανέστειλαν τις πωλήσεις τους στη Ρωσία, ενώ η ΙΚΕΑ έχει κλείσει τα καταστήματα στη χώρα και η Nike δήλωσε ότι δεν θα συνεχίσει να εκπληρώνει διαδικτυακές παραγγελίες. 

Με πληροφορίες από το Variety 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Live όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT