Εμανουέλ Μακρόν: Ο δρόμος για την Ευρώπη είναι ανοιχτός για την Ουκρανία

Εμανουέλ Μακρόν: Ο δρόμος για την Ευρώπη είναι ανοιχτός για την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Γαλλίας σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλλίες συζητήθηκαν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι όλα είναι ανοιχτά

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία επιπλέον βοήθεια στην Ουκρανία, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, μελετούν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

«Ο δρόμος για την Ευρώπη είναι ανοιχτός για την Ουκρανία. Η μάχη για την ελευθερία αποδεικνύει ότι η Ουκρανία πράγματι ανήκει σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια» τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Παράλληλα σημείωσε πως κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βερσαλλίες συζητήθηκαν οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι όλα είναι ανοιχτά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να απομακρυνθούν τα ρωσικά στρατεύματα από την Ουκρανία.

Τόνισε δε ότι η Ευρώπη θέλει να στηρίξει την ανοικοδόμηση της χώρας. «Θα είμαστε εκεί για να ξαναφτιάξουμε όσα καταστρέφει η Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, ο κ. Μακρόν τόνισε ότι η Ευρώπη θέλει να μπορεί να επιλέγει τους εταίρους της για τον εφοδιασμό της, αλλά δεν θέλει να εξαρτάται από κανέναν. Πρόσθεσε δε ότι έως τον Μάιο θα πρέπει η Ευρώπη να διαθέτει μια αμυντική, επενδυτική στρατηγική, ενώ εκτίμησε ότι η Αφρική θα βρεθεί αντιμέτωπη με λιμό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Σημείωσε πάντως ότι θα υπάρξουν εθνικές, επενδυτικές πολιτικές για να προστατέψουν την Ευρώπη από τις επιπτώσεις του πολέμου.

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Live όλες οι εξελίξεις

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT