Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία στέλνει πάνω από 440 τόνους τροφίμων

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Γερμανία στέλνει πάνω από 440 τόνους τροφίμων

«Περίπου 20 φορτηγά με σχεδόν 700 κιβώτια με προμήθειες έχουν σταλεί από την έναρξη της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας πριν από περίπου μία εβδομάδα», ανέφερε το υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πάνω από 440 τόνοι τροφίμων έχουν σταλεί στην Ουκρανία από τη γερμανική κυβέρνηση, καθώς ο ανελέητος πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της γείτονάς της δεν δείχνει κανένα σημάδι βελτίωσης.

«Περίπου 20 φορτηγά με σχεδόν 700 κιβώτια με προμήθειες έχουν σταλεί από την έναρξη της ανθρωπιστικής πρωτοβουλίας πριν από περίπου μία εβδομάδα», ανέφερε το υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας.

«Οι προμήθειες αποτελούνται κυρίως από βασικές τροφές, νερό, χυμούς, παιδικές τροφές, ψάρια και κονσέρβες κρέατος που δόθηκαν από ορισμένες γερμανικές εταιρείες εμπορίας τροφίμων», ανέφερε η κυβέρνηση.

«Κάθε μέρα λαμβάνουμε νέες αναφορές για άλλες φρικτές καταστροφές. Η αλληλεγγύη με την Ουκρανία και τον λαό της είναι θέμα τιμής», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Τροφίμων και Γεωργίας Τζεμ Οζντεμίρ.

Οι προμήθειες αποστέλλονται στην Ουκρανία μέσω Πολωνίας. Οι ουκρανικές αρχές τα διανέμουν όπου χρειάζονται, ειδικά στο Χάρκοβο και τη Μαριούπολη, όπου η απόγνωση μεγαλώνει εν μέσω των συνεχών βομβαρδισμών της Ρωσίας κατά της γείτονάς της.

Συνολικά, οι εταιρείες έχουν υποσχεθεί να στείλουν περίπου 90 φορτηγά με σχεδόν 3.000 κιβώτια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ήδη έχουν παραδοθεί.

Πηγή: ΕΡΤ, ATSH-DPA 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT