Πόλεμος στην Ουκρανία – Κρεμλίνο: Νωρίς να αποκαλυφθούν πιθανές συμφωνίες Μόσχας, Κιέβου

Πόλεμος στην Ουκρανία – Κρεμλίνο: Νωρίς να αποκαλυφθούν πιθανές συμφωνίες Μόσχας, Κιέβου

Το εν λόγω σχόλιο ήρθε αφότου οι Financial Times ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι η Ουκρανία και η Ρωσία έκαναν σημαντική πρόοδο πάνω σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι πολύ νωρίς για να αποκαλυφθούν οι πιθανές συμφωνίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου για την επίλυση των συγκρούσεων στην Ουκρανία», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria. 

Το εν λόγω σχόλιο ήρθε αφότου οι Financial Times ανέφεραν νωρίτερα σήμερα ότι η Ουκρανία και η Ρωσία έκαναν σημαντική πρόοδο πάνω σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο 15 σημείων.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η συμφωνία, την οποία οι δύο πλευρές συζήτηση για πρώτη φορά τη Δευτέρα, περιλαμβάνει την ανάκληση, εκ μέρους της Ουκρανίας, των φιλοδοξιών της για είσοδο στο ΝΑΤΟ και τη δέσμευσή της να μην έχει στα εδάφη της ξένες στρατιωτικές βάσεις ή οπλισμό, λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα «προστασία» από συμμάχους, όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Τουρκία.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία, 21η ημέρα εισβολής – Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT