Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία άνοιξε πυρ εναντίον πομπής αμάχων από τη Μαριούπολη, λένε οι ουρκανικές αρχές

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία άνοιξε πυρ εναντίον πομπής αμάχων από τη Μαριούπολη, λένε οι ουρκανικές αρχές

Οι ουκρανικές αρχές αναφέρουν ότι τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι ανάμεσα στους οποίους και ένα παιδί, καθώς κατευθύνονταν προς τη Ζαπορίζια.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τις ρωσικές δυνάμεις ότι άνοιξαν πυρ εναντίον πομπής με αμάχους που έφευγαν από τη Μαριούπολη σήμερα Τετάρτη, τραυματίζοντας τουλάχιστον πέντε ανθρώπους ανάμεσα στους οποίους και ένα παιδί, καθώς κατευθύνονταν προς τη Ζαπορίζια.

Το πρακτορείο Reuters δεν κατάφερε να επαληθεύσει τις εν λόγω πληροφορίες από ανεξάρτητη πηγή. Η Μόσχα αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους στην Ουκρανία.

Ο κυβερνήτης της Ζαπορίζια κοινοποίησε φωτογραφίες και βίντεο από τις συνέπειες της φερόμενης επίθεσης, στα οποία φαινόταν ένα αυτοκίνητο που είχε μαυρίσε στο εξωτερικό του. Το Reuters δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει άμεσα την αυθεντικότητα του εν λόγω υλικού.

«Το βαρύ πυροβολικό των εχθρικών δυνάμεων επιτέθηκε εναντίον μιας πομπής αμάχων που κινούνταν κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου προς τη Ζαπορίζια», δήλωσε ο Ολεξάντρ Στάρουκ σε διαδικτυακή ανάρτηση.

Σε ξεχωριστή δήλωση, ο στρατός της Ουκρανίας ανέφερε επίσης την επίθεση, λέγοντας ότι βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για να επιβεβαιωθεί ο αριθμός των θυμάτων. Μοιράστηκε επίσης μια φωτογραφία ενός παιδιού που είπε ότι τραυματίστηκε στην επίθεση.

Σε μια ξεχωριστή ανακοίνωση, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αναφέρθηκαν στην επίθεση, αναφέροντας ότι πραγματοποιούνται προσπάθειες για να επιβεβαιωθεί ο αριθμός των απωλειών. Κοινοποίησαν επίσης τη φωτογραφία ενός παιδιού, που όπως ανέφεραν, τραυματίστηκε στην επίθεση.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία, 21η ημέρα εισβολής – Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT