Το Κρεμλίνο επιμένει: Πολλοί στη Ρωσία αποδεικνύονται «προδότες»

Το Κρεμλίνο επιμένει: Πολλοί στη Ρωσία αποδεικνύονται «προδότες»

Επιμένει στη ρητορική περί «προδοτών» το Κρεμλίνο. Σε σημερινές του δηλώσεις και κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές αναφορές Πούτιν, ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε: «Πολλοί είναι αυτοί στη Ρωσία που 'αποδεικνύονται΄' προδότες,» δείχνοντας όσους «παραιτούνται από τις εργασίες τους ή εγκαταλείπουν τη χώρα». 

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιμένει στη ρητορική περί «προδοτών» το Κρεμλίνο. Σε σημερινές του δηλώσεις και κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές αναφορές Πούτιν, ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε: «Πολλοί είναι αυτοί στη Ρωσία που ‘αποδεικνύονται΄’ προδότες,» δείχνοντας όσους «παραιτούνται από τις εργασίες τους ή εγκαταλείπουν τη χώρα». 

Κατά την ίδια ενημέρωση, ο Πεσκόφ απάντησε και στον χαρακτηρισμό «εγκληματίας πολέμου», τον οποίο ο Πρόεδρος Μπάιντεν προσήψε χθες (για πρώωη φορά) στον Ρώσο Πρόεδρο: «Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι σοφός και πολιτισμένος, μία διεθνής προσωπικότητα, άρα το σχόλιο Μπάιντεν ότι είναι εγκληματίας πολέμου είναι ασυγχώρητο», είπε ο Πεσκόφ.

Σε άλλα σημεία της ενημέρωσης ο κ. Πεσκόφ ανέφερε:

  • «Οι ΗΠΑ έχουν βομβαρδίσει στο παρελθόν πολίτες και έχουν χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ιαπωνία, στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου – Για αυτό τον λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει το δικαίωμα να μας κάνει μάθημα».
  • «Κάποια δυτικά ΜΜΕ έχουν καταφύγει σε τερατώδη ψεύδη στην κάλυψη τους για την Ουκρανία».
  • «Δεν θα λάβουμε υπόψη την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για τον τερματισμό της “στρατιωτικής επιχείρησης” στην Ουκρανία».
  • «Δεν θα υπάρξει χρεοκοπία καθώς η Ρωσία διαθέτει τους πόρους».
  • «Η αντιπροσωπεία μας καταβάλλει τεράστια προσπάθεια στις ειρηνευτικές συνομιλίες, περισσότερο από ό,τι η αντίστοιχη της Ουκρανίας».
  • «Οι όροι που έχουμε θέσει για ειρηνευτική συμφωνία είναι απολύτως ξεκάθαροι».
  • «Μια ξεκάθαρη συμφωνία με την Ουκρανία μπορεί πολύ γρήγορα να σταματήσει τα τεκταινόμενα».
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT