Μαριούπολη: Επιζώντες ανασύρονται από τα ερείπια του θεάτρου

Μαριούπολη: Επιζώντες ανασύρονται από τα ερείπια του θεάτρου

Ωστόσο, πάνω από 24ωρο μετά την επίθεση, δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι άνθρωποι κατάφεραν να επιβιώσουν στο εν λόγω θέατρο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Μαριούπολη, οι διασώστες άρχισαν σήμερα να ανασύρουν επιζώντες από τα ερείπια του θεάτρου που βομβαρδίστηκε από τις ρωσικές δυνάμεις, αναφέρει σύμβουλος του δημάρχου της πόλης.

Ωστόσο, πάνω από 24ωρο μετά την επίθεση, δεν είναι ακόμη σαφές πόσοι άνθρωποι κατάφεραν να επιβιώσουν στο εν λόγω θέατρο, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως καταφύγιο έως και 1.000 άτομα κατά τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε ο σύμβουλος σε γραπτό μήνυμα.

Η διαμεσολαβήτρια της Ουκρανίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Λιουντμίλα Ντενίσοβα, είπε ότι το κτίριο του θεάτρου είχε αντέξει την πρόσκρουση μιας «αεροπορικής βόμβας υψηλής ισχύος» και αργότερα διευκρίνισε ότι υπάρχουν ενδείξεις πως η επίθεση έγινε από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος. Το υπόγειο του θεάτρου προστάτευσε τους ανθρώπους από την έκρηξη, είπε η κυρία Ντενίσοβα σε δήλωση στο Facebook.

Πηγή: The New York Times

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT