Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι μένουν έξω από την αγορά κατοικίας στην Ισπανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι μένουν έξω από την αγορά κατοικίας στην Ισπανία

Για την ώρα οι αγοραπωλησίες ακινήτων από Ρώσους έχουν παγώσει καθώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα οικονομικής συναλλαγής με την Ισπανία

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κυρώσεις προς την Ρωσία αρχίζουν να έχουν επιπτώσεις σε όλους τους οικονομικούς τομείς στην Ισπανία, από τον τουρισμό και τα ξενοδοχεία μέχρι την αγορά προϊόντων πολυτελείας και στέγασης. Στον τομέα των ακινήτων οι Ρώσοι διαμένοντες νόμιμα και μόνιμα στην Ισπανία αρχίζουν να βλέπουν τα ακίνητα ως καταφύγιο.

Οι Ρώσοι προτιμούν την Ισπανία για την αγορά δεύτερης κατοικίας και σύμφωνα με την Ένωση Συμβολαιογράφων Ισπανίας, η Ρωσία είναι η τέταρτη χώρα εκτός ΕΕ στην αγορά κατοικιών μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, το Μαρόκο και την Κίνα. Οι Ρώσοι επιδιώκουν κυρίως προορισμούς με ήλιο και θάλασσα όπως είναι η Βαλένθια, η οποία αύξησε τις πωλήσεις κατοικιών σε Ρώσους κατά 42% από το 2015 έως το 2019. Το Αλικάντε και η Βαρκελώνη ανήκουν επίσης στις προσφιλείς επιλογές τους.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, για την ώρα οι αγοραπωλησίες ακινήτων από Ρώσους έχουν παγώσει καθώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα οικονομικής συναλλαγής με την Ισπανία. Όμως όσοι Ρώσοι διαμένουν στην Ισπανία (είναι περίπου 90.000) και διαθέτουν λογαριασμούς σε ισπανικές τράπεζες αυτοί μπορούν να προχωρήσουν σε αγοραπωλησίες. Άλλωστε η αγορά κατοικίας φαίνεται ως το ασφαλέστερο καταφύγιο για τα χρήματά τους.

Μόνο το 2019, οι αγοραπωλησίες ακινήτων που καταγράφηκαν από Ρώσους κατοίκους στην Ισπανία ήταν 1.674 σε σύνολο 3.129 και αυξήθηκαν σημαντικά, ξεπερνώντας το 53%, έναντι 37% του 2014, σύμφωνα με την Ένωση Συμβολαιογράφων.

Πηγή: ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT