Αξιωματούχος ΗΠΑ: Ακινητοποιημένες οι ρωσικές δυνάμεις, αλλά η Μόσχα έχει στη διάθεση της μεγάλη στρατιωτική ισχύ

Αξιωματούχος ΗΠΑ: Ακινητοποιημένες οι ρωσικές δυνάμεις, αλλά η Μόσχα έχει στη διάθεση της μεγάλη στρατιωτική ισχύ

Ο αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ υπογραμμίζει ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν έχουν πραγματοποιήσει «σημαντική πρόοδο» προς το Κίεβο στα βόρεια ή βορειοδυτικά, καθώς και ότι δεν εντοπίζεται «καμία κίνηση ρωσικών δυνάμεων» στα ανατολικά της πρωτεύουσας

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι δυνάμεις της Ρωσίας «παραμένουν σε μεγάλο βαθμό ακινητοποιημένες σε όλη την Ουκρανία, αλλά περίπου το 90% της «στρατιωτικής της δύναμης παραμένει στη διάθεσή της», σημειώνει ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ.

Σε δήλωσή του, ο αξιωματούχος σημειώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν έχουν πραγματοποιήσει «σημαντική πρόοδο» προς το Κίεβο στα βόρεια ή βορειοδυτικά, καθώς και ότι δεν εντοπίζεται «καμία κίνηση ρωσικών δυνάμεων» στα ανατολικά της πρωτεύουσας.

Αξιωματούχος ΗΠΑ: Ακινητοποιημένες οι ρωσικές δυνάμεις, αλλά η Μόσχα έχει στη διάθεση της μεγάλη στρατιωτική ισχύ-1
Reuters

Όπως αναφέρει, οι ρωσικές δυνάμεις συναντούν «ισχυρή αντίσταση από τους Ουκρανούς», σημειώνει ωστόσο ότι η Μαριούπολη «παραμένει απομονωμένη». «Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε σφοδρούς βομβαρδισμούς εκεί. Οι Ουκρανοί υπερασπίζονται την πόλη», προσθέτει.

Πάνω από 1.080 ρωσικοί πύραυλοι έχουν εκτοξευθεί από την αρχή του πολέμου, υπογραμμίζει ο Αμερικανός αξιωματούχος. Σήμερα το πρωί, ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν εργοστάσιο επισκευής αεροσκαφών στην ουκρανική πόλη Λβιβ, καταστρέφοντας την εγκατάσταση, ενημέρωσε ο δήμαρχος Αντρίι Σάντοβι. Η λειτουργία του εργοστασίου είχε ήδη ανασταλεί κι έτσι ο βομβαρδισμός δεν προκάλεσε απώλειες, πρόσθεσε.

Αξιωματούχος ΗΠΑ: Ακινητοποιημένες οι ρωσικές δυνάμεις, αλλά η Μόσχα έχει στη διάθεση της μεγάλη στρατιωτική ισχύ-2
Πηγή: BBC

Υφυπ. Άμυνας Ουκρανίας: Οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν προβλήματα σε εφοδιασμό και επικοινωνία

Νωρίτερα σήμερα, η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ δήλωσε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα εμπόδισαν τις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν περαιτέρω το τελευταίο 24ωρο. Μιλώντας στην εθνική τηλεόραση, η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν προβλήματα στην επικοινωνία, καθώς και στον εφοδιασμό με τρόφιμα και καύσιμα.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία, 23η ημέρα εισβολής – Ολες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT