Tesla: Άνοιξε τις πύλες του το Gigafactory στο Βερολίνο

Tesla: Άνοιξε τις πύλες του το Gigafactory στο Βερολίνο

Παρουσία του Έλον Μασκ και του Όλαφ Σολτς άνοιξε σήμερα τις πυλες του το Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο. Μάλιστα, ο CEO της Tesla παρέδωσε τα πρώτα αυτοκίνητα Model Y στους ιδιοκτήτες τους

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία του Έλον Μασκ και του Όλαφ Σολτς άνοιξε σήμερα τις πύλες του το Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο. Μάλιστα, ο CEO της Tesla παρέδωσε τα πρώτα αυτοκίνητα Model Y στους ιδιοκτήτες τους.

Η Tesla ξεκίνησε τις εργασίες για την κατασκευή του εργοστασίου τον Μάιο του 2020. Αν ήταν στο χέρι του Έλον Μασκ, το εργοστάσιο θα είχε ξεκινήσει την παραγωγή πολύ νωρίτερα. Όπως σημείωσε, οι καθυστερήσεις οφείλονται στη γερμανική γραφειοκρατία. H εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει μια τελική άδεια από τις περιφερειακές αρχές νωρίτερα αυτόν το μήνα. 

«Ευχαριστώ Γερμανία» έγραψε στο Twitter ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και πρόσθεσε πως πρόκειται για «μια μεγάλη μέρα για το εργοστάσιο», περιγράφοντάς την ως «ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση ενός βιώσιμου μέλλοντος».

Σύμφωνα με την Tesla, το νέο «Gigafactory» θα απασχολεί συνολικά 12.000 άτομα, εκ των οποίων 3.500 έχουν ήδη προσληφθεί.

Το νέο εργοστάσιο θα μπορεί να παράγει 500.000 αυτοκίνητα ετησίως – περισσότερα από τα 450.000 ηλεκτρικά οχήματα που πούλησε η ανταγωνίστρια Volkswagen παγκοσμίως το 2021. Η Volkswagen είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος παίκτης στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης, με μερίδιο αγοράς 25% έναντι 13% της Tesla.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT