Πόλεμος στην Ουκρανία: «Εμφανίστηκε» μετά από 13 μέρες ο Σεργκέι Σοϊγκού (βίντεο)

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Εμφανίστηκε» μετά από 13 μέρες ο Σεργκέι Σοϊγκού (βίντεο)

Το Κρεμλίνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο προκειμένου να δείξει ότι ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού παραμένει στη θέση του

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μυστήριο επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες με την ξαφνική «εξαφάνιση» του Ρώσου Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού από την δημόσια σφαίρα και ενώ η εισβολή στην Ουκρανία είναι σε πλήρη εξέλιξη, συμπληρώνοντας ένα μήνα.

Φήμες που διακινήθηκαν τα τελευταία 24ωρα στον ουκρανικό Τύπο ανέφεραν ότι η απουσία του ενδέχεται να οφείλεται σε σιωπητήριο που του έχει επιβάλλει ο Βλαντιμίρ Πούτιν ως ένδειξη δυσαρέσκειας για την αδυναμία της ταχείας επέλασης των Ρωσικών δυνάμεων στο ουκρανικό έδαφος. Άλλα σενάρια ανέφεραν ότι ο Ρώσος αξιωματούχος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. 

Ωστόσο, σήμερα το Κρεμλίνο με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα θέλησε να αντικρούσει όλους τους παραπάνω ισχυρισμούς και να αποδείξει ότι ο Σοϊγκού ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του και βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Πούτιν. Στο βίντεο απεικονίζεται ο Σοϊγκού να συμμετέχει κανονικά μέσω τηλεδιάσκεψης στο Συμβούλιο Ασφαλείας που συνεδρίασε υπό τον Ρώσο πρόεδρο με τον φακό μάλιστα να εστιάζει στο πρόσωπό του ώστε να γίνει απολύτως αντιληπτή η παρουσία του. Πάντως, αυτή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή του Σοιγκού εδώ και 13 μέρες.

Δείτε το βίντεο: 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT