Πόλεμος στην Ουκρανία: Στιγμιαία εμφάνιση του Ρώσου υπουργού Αμυνας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στιγμιαία εμφάνιση του Ρώσου υπουργού Αμυνας

Μόνο για μερικά δευτερόλεπτα επανεμφανίστηκε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Αμυνας στους δέκτες των Ρώσων τηλεθεατών, καθισμένος στην άκρη μιας τηλεδιάσκεψης με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

MOΣΧΑ. Μόνο για μερικά δευτερόλεπτα επανεμφανίστηκε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Αμυνας στους δέκτες των Ρώσων τηλεθεατών, καθισμένος στην άκρη μιας τηλεδιάσκεψης με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Σεργκέι Σοϊγκού, που είχε εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή από τις 11 Μαρτίου, είναι ο βασικός υπεύθυνος της αποτυχημένης εκστρατείας στην Ουκρανία, γεγονός που προκάλεσε ερωτηματικά για την πολυήμερη απουσία του.

Εξίσου άφαντος είναι ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων, Βαλερί Γκερασίμοφ. Οι φήμες όπως ήταν φυσικό άρχισαν να βρίθουν ότι αμφότεροι τιμωρήθηκαν για την πορεία της εισβολής, που από τη μια δεν κατόρθωσε να καταλάβει μεγάλες πόλεις όπως το Χάρκοβο και το Κίεβο, και από την άλλη βύθισε τη Ρωσία στην οικονομική απομόνωση. Δεν είναι σαφές κατά πόσον η εξαφάνιση των δύο ανδρών σχετίζεται με τον πόλεμο, ο οποίος επισήμως κατά το Κρεμλίνο εκτυλίσσεται με βάση το αρχικό σχέδιο. Ωστόσο, για πολλούς Ρώσους είναι ξεκάθαρο ότι η σύγκρουση δεν βαίνει όπως είχε προβλεφθεί και πολλοί παρατηρητές θεωρούν πως είναι λογικό ο Σοϊγκού και άλλοι ιθύνοντες να επωμιστούν το κόστος.

Ο Σεργκέι Σοϊγκού, που είχε εξαφανιστεί από τη δημόσια ζωή από τις 11 Μαρτίου, είναι ο βασικός υπεύθυνος της εκστρατείας στην Ουκρανία.

Προβλήματα υγείας

Ανεξάρτητη ειδησεογραφική ιστοσελίδα, η Agentstvo, επικαλούμενη υψηλόβαθμη πηγή, ανέφερε ότι ο υπουργός Αμυνας, που είναι ένας από τους πλέον αξιόπιστους πολιτικούς στη χώρα, αντιμετωπίζει προβλήματα με την καρδιά του. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοφ, επέμεινε ότι ο Σοϊγκού έχει πολλά να διαχειριστεί, «όπως καταλαβαίνετε», και αρνήθηκε ότι παρουσιάζει προβλήματα υγείας. «Ασφαλώς δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για εμφανίσεις στα ΜΜΕ», είπε. Διαισθανόμενο, ωστόσο, ότι η απουσία του πυροδοτεί οργιώδη φημολογία, το Κρεμλίνο αποφάσισε να τον παρουσιάσει ξανά στην τηλεόραση. Το απόσπασμα που προβλήθηκε την Πέμπτη ήταν κάπως ασυνήθιστο. Επρόκειτο για μια τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας με τον Πούτιν, στην οποία ο Σοϊγκού φέρεται ότι έκανε λόγο για «πρόοδο στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση και τις προσπάθειες για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, την εγγύηση της ασφάλειας και την αποκατάσταση ζωτικών υποδομών στα απελευθερωμένα εδάφη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT