Με χαμηλές προσδοκίες στην Κωνσταντινούπολη ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Με χαμηλές προσδοκίες στην Κωνσταντινούπολη ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O νέος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αναμένεται να αρχίσει το πρωί της Τρίτης στην Κωνσταντινούπολη, με πολύ περιορισμένη πάντως την αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας περί άμεσης κατάπαυσης του πυρός στα πολλαπλά μέτωπα της Ουκρανίας. Επιπλέον, την Τρίτη το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει για την ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ουκρανικής και ρωσικής αντιπροσωπείας θα πραγματοποιηθούν στις 29 Μαρτίου στο παλάτι Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Η προβλεπόμενη ώρα έναρξης των διαπραγματεύσεων είναι στις 10.30 τοπική ώρα.

Η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε πρώτη, το απόγευμα της Δευτέρας στην Κωνσταντινούπολη. Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ατατούρκ περίπου στις 16:00 της 28ης Μαρτίου. Την αντιπροσωπεία συνάντησαν υπάλληλοι του Γενικού Προξενείου της Ρωσίας. Η ουκρανική αποστολή αναμεόταν αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, το ελάχιστο περιεχόμενο των συνομιλιών θα αοφρά στην επίλυση ανθρωπιστικών θεμάτων, ενώ το μέγιστο πρόγραμμα είναι η κατάπαυση του πυρός και η επίτευξη σταθερής συμφωνίας επ’ αυτού. Προς το παρόν, τα μέρη δεν έχουν συμφωνήσει σε κανένα σημείο.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η ουκρανική πλευρά δεν θα απαρνηθεί την κυριαρχία, τα εδάφη και τον λαό. Εάν η Ρωσική Ομοσπονδία ξαναμιλήσει τη γλώσσα των τελεσιγράφων και των προπαγανδιστικών κλισέ, οι διαπραγματεύσεις δεν θα καταλήξουν σε τίποτα, τόνισε.

Πηγή: Segodnya

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT