Μπόρις Τζόνσον: Εξαιρετική η διαχείριση της πανδημίας, είμαι περήφανος

Μπόρις Τζόνσον: Εξαιρετική η διαχείριση της πανδημίας, είμαι περήφανος

Περήφανος δήλωσε για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από τη βρετανική κυβέρνηση ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περήφανος δήλωσε για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από τη βρετανική κυβέρνηση ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον.

Μιλώντας σε βουλευτές, ο κ. Τζόνσον χαρακτήρισε εξαιρετική τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση του και πρόσθεσε ότι είναι περήφανος για αυτήν.

Τον περασμένο Μάιο, ο κ. Τζόνσον είχε δηλώσει ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας. «Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για ό,τι συνέβη λυπάμαι πραγματικά για τον πόνο που ο λαός της χώρας βίωσε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.  Όπως είπε «ο χειρισμός της πανδημίας ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έπρεπε να κάνει αυτή η χώρα, αλλά καμία από τις αποφάσεις δεν ήταν εύκολη».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το να επιβάλλεις lockdown είναι τραυματικό γεγονός για μια χώρα, η αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν τρομερά δύσκολη και σε κάθε στάδιο προσπαθήσαμε να ελαχιστοποιήσουμε τις απώλειες ζωών, προσπαθήσαμε να σώσουμε ζωές και να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας (NHS)».

Ο κ. Τζόνσον είχε δεχθεί κριτική κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας ακόμη και από τον πρώην σύμβουλό του, Ντόμινικ Κάμινγκς, καθώς θεωρήθηκε ότι η βρετανική κυβέρνηση καθυστέρησε να υπολογίσει την ακριβή βαρύτητα της απειλής του ιού στις αρχές του 2020.

Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις από την 35η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT