Τουρκία: Επίσκεψη Τσαβούσογλου στο Ισραήλ τον Μάιο

Τουρκία: Επίσκεψη Τσαβούσογλου στο Ισραήλ τον Μάιο

Αναθερμαίνονται οι τουρκο-ισραηλινές σχέσεις με βασικό άξονα το ενεργειακό

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα πραγματοποιήσει τον Μάιο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνοδευόμενος από τον συνάδελφό του υπουργό Ενέργειας Φατίχ Ντιονμέζ.

Σε συνέντευξή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο A Haber, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε ότι σκοπεύει να ταξιδέψει στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά εδάφη στα μέσα Μαΐου.

Ωστόσο ο κ. Τσαβούσογλου παραδέχθηκε ότι ένας τουρκο-ισραηλινός αγωγός φυσικού αερίου δεν είναι δυνατό να κατασκευαστεί βραχυπρόθεσμα.

Η επίσκεψη του κ. Ντιονμέζ είχε γίνει γνωστή από την περασμένη εβδομάδα, όταν συμφωνήθηκε με την Ισραηλινή ομόλογό του, Καρίν Ελχαράρ. Η συμμετοχή όμως στην επίσκεψη του κ. Τσαβούσογλου αναμφίβολα αναβαθμίζει το γεγονός στο πλαίσιο της τουρκικής προσπάθειας για επαναπροσέγγιση με το Ισραήλ.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσαβούσογλου είπε ότι κατά την επίσκεψη θα συζητηθεί με τον Ισραηλινό ομόλογό του η αμοιβαία τοποθέτηση πρεσβευτών.

Πηγή: Reuters, Jerusalem Post

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT