Ουγγαρία: Οριακό προβάδισμα για τον Όρμπαν ενόψει των εκλογών της Κυριακής

Ουγγαρία: Οριακό προβάδισμα για τον Όρμπαν ενόψει των εκλογών της Κυριακής

Οριακό προβάδισμα δύο μονάδων έναντι της ενωμένης αντιπολίτευσης ενόψει των βουλευτικών εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν στην Ουγγαρία στις 3 Απριλίου διατηρεί η παράταξη Fidesz του Βίκτορ Όρμπαν.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κυβερνών κόμμα Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι της αντιπολιτευόμενης συμμαχίας ενόψει των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ινστιτούτου IDEA που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε από τις 22 έως τις 28 Μαρτίου, το ποσοστό του εκλογικού σώματος που στηρίζει το εθνολαϊκιστικό Fidesz του Ορμπάν ανέρχεται στο 41%, συγκριτικά με 40% στις αρχές Μαρτίου, ενώ η εξακομματική αντιπολιτευόμενη συμμαχία βρίσκεται στο 39%, με το ποσοστό της να είναι αυξημένο κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων μειώθηκε κατά πέντε μονάδες στο 6%, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης.

Ο Όρμπαν είναι αντιμέτωπος με ένα ενιαίο αντιπολιτευόμενο μέτωπο για πρώτη φορά από τότε που ανήλθε στην εξουσία σε μια σαρωτική εκλογική νίκη το 2010.

Υποψήφιος της ενωμένης αντιπολίτευσης για τη θέση του πρωθυπουργού είναι ο Πέτερ Μάρκι-Ζάι, ένας ανεξάρτητος πολιτικός που τώρα είναι δήμαρχος μιας μικρής πόλης στη νότια Ουγγαρία.

Μεταξύ των ψηφοφόρων που έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν, το Fidesz έχει άνετο προβάδισμα και προηγείται της αντιπολιτευόμενης συμμαχίας κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT