Washington Post: Έτοιμη η Τουρκία να «θυσιάσει» την υπόθεση Κασόγκι

Washington Post: Έτοιμη η Τουρκία να «θυσιάσει» την υπόθεση Κασόγκι

Έτοιμη να «ξεχάσει» την υπόθεση της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι, που είχε χάσει τη ζωή του στην Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζεται πλέον η τουρκική πλευρά, με τους αναλυτές να μιλούν για μια στροφή 180 μοιρών από την πλευρά της Άγκυρας που στόχο έχει να αποκαταστήσει τους τουρκικούς δεσμούς με το Ριάντ.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έτοιμη να «ξεχάσει» την υπόθεση της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι, που είχε χάσει τη ζωή του στην Κωνσταντινούπολη, παρουσιάζεται πλέον η τουρκική πλευρά.

Η τουρκική στροφή στο συγκεκριμένο θέμα ερμηνεύεται ως απόπειρα από την πλευρά της Άγκυρας να αποκαταστήσει τους δεσμούς της με τη Σαουδική Αραβία που είχαν διαρραγεί.

Σύμφωνα με την Washington Post (για την οποία εργαζόταν άλλοτε ο Κασόγκι), η τουρκική εισαγγελία ζήτησε να διακοπεί η σχετική δίκη και να μεταφερθεί από την Τουρκία στη Σαουδική Αραβία.

Υπενθυμίζεται πως ο – επικριτικός απέναντι στην ηγεσία των Σαούντ – Σαουδάραβας δημοσιογράφος Τζαμάλ Κασόγκι είχε δολοφονηθεί το 2018 μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Η πλευρά Ερντογάν είχε επιχειρήσει τότε να εμπλέξει την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και τον ίδιο τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στη δολοφονία του Κασόγκι. 

Ο ίδιος ο Ερντογάν είχε παρουσιάσει μάλιστα τον δολοφονηθέντα δημοσιογράφο ως προσωπικό του «φίλο».

Πηγή: Washington Post 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT