Αγία Σοφία: Πρώτη προσευχή για το Ραμαζάνι μετά από 88 χρόνια

Αγία Σοφία: Πρώτη προσευχή για το Ραμαζάνι μετά από 88 χρόνια

Χιλιάδες ήταν οι πιστοί μουσουλμάνοι που έσπευσαν για να προσευχηθούν, ενώ στη τελετή ήταν παρών ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη νυχτερινή προσευχή για το Ραμαζάνι φιλοξένησε μετά από 88 χρόνια η Αγία Σοφία, την οποία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μετέτρεψε σε τζαμί.

Χιλιάδες ήταν οι πιστοί μουσουλμάνοι που έσπευσαν για να προσευχηθούν, ενώ στη τελετή ήταν παρών ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, Αλί Ερμπάς και κρατικοί αξιωματούχοι.

Σημειώνεται ότι ο χώρος της Αγίας Σοφίας είχε μετατραπεί σε μουσείο με απόφαση του Κεμάλ το 1935. Το 2020 ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκλητικά τη μετέτρεψε σε τέμενος αγνοώντας τις διεθνείς εκκλήσεις, ακόμα και της UNESCO.

Τον Ιούλιο του 2020 η Αγία Σοφία άρχισε να λειτουργεί και πάλι ως τζαμί, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση της ελληνικής πλευράς και όχι μόνο.

Με πληροφορίες από skai.gr

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT