Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις δεν αποσύρθηκαν από το Κίεβο λέει ο Στόλτενμπεργκ

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις δεν αποσύρθηκαν από το Κίεβο λέει ο Στόλτενμπεργκ

«Είναι κυρίως μία ανασύνταξη δυνάμεων, ενώ μπορεί να ακολουθήσουν περισσότερες επιθέσεις» δήλωσε o Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε σήμερα στο CNN ότι «Η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από το Κίεβο δεν αποτελεί μία πραγματική απόσυρση, αλλά είναι κυρίως μία ανασύνταξη δυνάμεων, ενώ μπορεί να ακολουθήσουν περισσότερες επιθέσεις» δήλωσε σήμερα στο CNN o Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε στο ίδιο μέσο ότι οι εικόνες με τον μεγάλο αριθμό των νεκρών Ουκρανών στην πόλη Μπούτσα, μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, «είναι μια γροθιά στο στομάχι». 

Κίεβο: Σκόπιμη η «σφαγή» στην Μπούτσα – Να επιβληθούν νέες κυρώσεις 

Για την Μπούτσα μίλησε και ο Ουκρανός υπουργός των Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα, κατηγορώντας τη Ρωσία για μία σκόπιμη «σφαγή» και κάλεσε την ομάδα των κρατών G7 να προχωρήσει στην επιβολή νέων «καταστροφικών» κυρώσεων κατά της Μόσχας.

«Συνεχίζουμε να ψάχνουμε και να συλλέγουμε πτώματα, αλλά ο αριθμός έχει ήδη αυξηθεί σε εκατοντάδες. Πτώματα βρίσκονται στους δρόμους. Σκότωσαν αμάχους όταν αυτοί έμεναν στην πόλη και καθώς προσπαθούσαν να εγκαταλείψουν αυτά τα χωριά και τους δρόμους» έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία, 39η ημέρα εισβολής – Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο  kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT