«Καταστροφή η Truth Social του Ντ. Τραμπ»

Οσοι χρήστες κατάφεραν να συνδεθούν στην εφαρμογή ανέφεραν ότι είναι «λίγο άδεια».

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΑΪΑΜΙ. «Καταστροφή» χαρακτηρίζουν ειδικοί των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης την εφαρμογή που κυκλοφόρησε υπό την αιγίδα του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και επρόκειτο να αντικαταστήσει Facebook και Twitter ως μέσο επικοινωνίας των οπαδών του στο Ιντερνετ.

Τον Οκτώβριο, ο Ντ. Τραμπ ανακοίνωνε με στόμφο τη δημιουργία επαναστατικής εταιρείας τεχνολογίας αιχμής. «Ιδρυσα την Truth Social για να αντισταθώ στην τυραννία των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας. Ζούμε σε έναν κόσμο, όπου οι Ταλιμπάν έχουν έντονη παρουσία στο Twitter, αλλά ο αγαπημένος σας Αμερικανός πρόεδρος έχει φιμωθεί», έλεγε ο Τραμπ. Η εφαρμογή, που κυκλοφόρησε στις 21 Φεβρουαρίου (εθνική εορτή της ημέρας των προέδρων), αντιμετωπίζει σήμερα σοβαρά προβλήματα, με λίστα αναμονής 1,5 εκατομμυρίου χρηστών, οι οποίοι δεν μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν.

Η Truth Social μοιάζει πολύ με το Twitter, πλατφόρμα η οποία απέκλεισε τον Τραμπ διά βίου μετά την εισβολή οπαδών του απερχόμενου προέδρου στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021. Το Twitter αιτιολόγησε την απόφασή του εκτιμώντας πως ο Τραμπ εξώθησε τους οπαδούς του στη βία με τους ψευδείς ισχυρισμούς του περί νοθείας στις εκλογές. Στις 21 Φεβρουαρίου, ημέρα κυκλοφορίας της εφαρμογής, η Truth Social ήταν από τις δημοφιλέστερες επιλογές χρηστών, πολλοί διαπίστωσαν όμως ότι δεν μπορούσαν να συνδεθούν σε αυτήν. Οι χρήστες επέδειξαν υπομονή, πιστεύοντας ότι το τεχνικό πρόβλημα θα διορθωνόταν εντός των προσεχών ωρών και ότι ο Τραμπ θα μπορούσε επιτέλους να δημοσιεύσει τις «αλήθειες» του. Τίποτε από τα δύο δεν έγινε, με τον ανταποκριτή του δικτύου BBC να αναφέρει ότι προσπάθησε να συνδεθεί ανεπιτυχώς, λαμβάνοντας επταψήφιο αριθμό προτεραιότητας.

«Η κυκλοφορία υπήρξε καταστροφική», λέει ο Τζόσουα Τάκερ, διευθυντής του Κέντρου Εφαρμογών και Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Ρεπουμπλικανός σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν θέλησε να μιλήσει επώνυμα, είπε: «Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται». Οι χρήστες που κατάφεραν να συνδεθούν ανέφεραν ότι η εφαρμογή είναι «λίγο άδεια», ενώ οι «τενόροι» της αμερικανικής συντηρητικής Δεξιάς επέλεξαν να μείνουν εκτός της εφαρμογής. Ο επικεφαλής της Truth Social και πρώην βουλευτής, Ντέβιν Νούνιεζ, είχε αναφέρει πριν από είκοσι ημέρες πως φιλοδοξία της τεχνικής ομάδας ήταν η πλήρης λειτουργία της εφαρμογής έως τα τέλη Μαρτίου, χωρίς να επανέλθει για να προσφέρει εξηγήσεις για τη νέα αναβολή. Πληροφορίες από τον κύκλο του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο αναφέρουν ότι ο τέως πρόεδρος έχει οργισθεί με την κωλυσιεργία των τεχνικών, ενώ αναρωτιέται γιατί περισσότεροι Αμερικανοί δεν αναζητούν καταφύγιο στη δική του εφαρμογή. Ο Τραμπ, όμως, έχει να δημοσιεύσει στην εφαρμογή του από τις αρχές Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT