Ουκρανία – Ντράγκι: Να σταματήσει ο Πούτιν τη σφαγή αμάχων

Ουκρανία – Ντράγκι: Να σταματήσει ο Πούτιν τη σφαγή αμάχων

Απηύθυνε έκκληση για ανεξάρτητη έρευνα πάνω στους θανάτους στη Μπούκα, οι οποίοι ήρθαν στο φως την Κυριακή, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα ότι θα πρέπει να υπάρξει τιμωρία για τις «φρικαλεότητες» που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία, ενώ κάλεσε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να σταματήσει τη «σφαγή αμάχων».

«Πρέπει να υπάρξει τιμωρία για τα εγκλήματα πολέμου», δήλωσε ο Ντράγκι σε ομιλία του στο Τορίνο. «Ο πρόεδρος Πούτιν, οι ρωσικές αρχές και ο στρατός τους, θα πρέπει να καταστούν υπόλογοι για τις πράξεις τους».

Απηύθυνε επίσης έκκληση για ανεξάρτητη έρευνα πάνω στους θανάτους στη Μπούκα, οι οποίοι ήρθαν στο φως την Κυριακή, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι φέρει την ευθύνη για τις δολοφονίες στη Μπούκα.

Ο Ντράγκι δήλωσε ότι η Ιταλία ευθυγραμμίζει τη στάση της με την Ε.Ε. σε ό,τι αφορά τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία και «υποστηρίζει με πεποίθηση» ένα νέο πακέτο κυρώσεων που παρουσιάστηκε από την Κομισιόν νωρίτερα σήμερα.

Πηγή: Reuters

 Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT