Η Σλοβακία έστειλε S-300 στην Ουκρανία

Η Ουκρανία έχει ζητήσει από τις δυτικές χώρες εξοπλισμό αεράμυνας για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Σλοβακία έχει στείλει αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300 στην Ουκρανία, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο σχετική δήλωση του Σλοβάκου πρωθυπουργού Ε. Χέγκερ, επιβεβαιώνοντας έτσι την σχετική φημολογία των περασμένων εβδομάδων.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει από τις δυτικές χώρες εξοπλισμό αεράμυνας για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ρωσικές στρατιωτικές επιθέσεις.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Σλοβακία δώρισε το σύστημα αεράμυνας S-300 στην Ουκρανία, μετά το αίτημα της χώρας για βοήθεια στην άμυνά της, λόγω των ένοπλων επιθέσεων από τη Ρωσική Ομοσπονδία», δήλωσε ο Χέγκερ σε σχετικό email. 

Ο Χέγκερ, ο οποίος επισκέφθηκε το Κίεβο την Παρασκευή, είπε επίσης ότι η άμυνα της Σλοβακίας είναι εξασφαλισμένη.

Σημειώνεται ότι η Σλοβακία θα πάρει μια τέταρτη συστοιχία του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot από τους συμμάχους της, για την ασφάλεια των εδαφών της, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γιάροσλαβ Ναντ. 

Το υπουργείο ανέφερε ότι η συστοιχία των Patriot θα καταφτάσει την επόμενη εβδομάδα, μετά από τις συστοιχίες που έφεραν η Γερμανία και η Ολλανδία στη Σλοβακία τον Μάρτιο, και θα παραμείνει εκεί για όσο διάστημα χρειαστεί.

Η Σλοβακία, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιεί μια συστοιχία του συστήματος S-300, η οποία περιήλθε στην κατοχή της μετά τη διάλυση της Τσεχοσλοβακίας το 1993.

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία – Οι εξελίξεις από την 44η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT