Γερμανία: Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων παραιτήθηκε για το σκάνδαλο των διακοπών

Γερμανία: Η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων παραιτήθηκε για το σκάνδαλο των διακοπών

Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Γερμανίας Άννε Σπίγκελ, επειδή το καλοκαίρι του 2020, όταν ακόμη ήταν υπουργός Περιβάλλοντος στη Ρηνανία - Παλατινάτο, έλειψε τέσσερις εβδομάδες σε διακοπές, μόλις δέκα ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων της Γερμανίας Άννε Σπίγκελ, επειδή το καλοκαίρι του 2020, όταν ακόμη ήταν υπουργός Περιβάλλοντος στη Ρηνανία – Παλατινάτο, έλειψε τέσσερις εβδομάδες σε διακοπές, μόλις δέκα ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

«Αποφάσισα σήμερα, λόγω της πολιτικής πίεσης, να παραιτηθώ. Το κάνω αυτό προκειμένου να αποτρέψω την ζημιά για το υπουργείο, το οποίο αντιμετωπίζει μεγάλες πολιτικές προκλήσεις», αναφέρει η κ. Σπίγκελ σε γραπτή δήλωσή της.

Σημειώνεται πως η «πράσινη» υπουργός, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη εμφάνιση, ζήτησε χθες συγγνώμη από τους πολίτες, μετά την αποκάλυψη από την Bild am Sonntag ότι η κ. Σπίγκελ μετέβη με την οικογένειά της στη νότια Γαλλία, όπου παρέμεινε επί τέσσερις εβδομάδες, ενώ διέκοψε τις διακοπές της μόνο για μία ημέρα, προκειμένου να βρεθεί για λίγες ώρες στο Μάιντς.

Η κ. Σπίγκελ, επιχείρησε να δικαιολογηθεί για την «λανθασμένη», όπως είπε, εκ των υστέρων, επιλογή της. Όπως εξήγησε, βρισκόταν υπό πίεση, καθώς το 2019 ο σύζυγός της υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ τα τέσσερα μικρά παιδιά της είχαν υποφέρει κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Φθάσαμε σε ένα σημείο, όπου η οικογένεια χρειαζόταν διακοπές και έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα στις υποχρεώσεις μου ως υπουργού και σε αυτές ως συζύγου και μητέρας. Για αυτό το λάθος ζητώ συγγνώμη», δήλωσε η κυρία Σπίγκελ, επισημαίνοντας ότι και από τον τόπο των διακοπών της παρέμενε σε επικοινωνία με το υπουργείο της. Η εφημερίδα ωστόσο αποκάλυψε ότι αν και η υπουργός είχε αφήσει να εννοηθεί ότι συμμετείχε στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, στην πραγματικότητα είχε εκπροσωπηθεί από τον υφυπουργό της.

Με πληροφορίες από Reuters

 Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT