Βραζιλιάνικη εφημερίδα «πέθανε» τη Βασίλισσα Ελισάβετ «σε ηλικία ΧΧ ετών»

Βραζιλιάνικη εφημερίδα «πέθανε» τη Βασίλισσα Ελισάβετ «σε ηλικία ΧΧ ετών»

Η Folha de São Paulo δημοσίευσε κατά λάθος στο ιστότοπό της πως η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου δε ζει πια, προκαλώντας όπως είναι λογικό αντιδράσεις

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την είδηση πως η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ πέθανε δημοσίευσε… κατά λάθος η γνωστή βραζιλιάνικη εφημερίδα Folha de São Paulo. 

Η είδηση, που δεν ισχύει, δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, με σημαντικές πληροφορίες, όπως είναι λογικό, να έλειπαν από τη νεκρολογία 1.300 λέξεων, στην οποία γράφτηκε μεταξύ άλλων ότι η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ «πέθανε στην ηλικία των ΧΧ, ως αποτέλεσμα του ΧΧΧΧΧΧ».

Η Folha de São Paulo μπορεί να συνειδητοποίησε το λάθος της και να κατέβασε την ανάρτηση, ωστόσο αυτή πρόλαβε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου και να προκαλέσει έναν μικρό πανικό στο Twitter. 

Έτσι, δεν έμεινε ασχολίαστο το γεγονός πως στη φωτογραφία που η βραζιλιάνικη εφημερίδα επέλεξε να βάλει στο άρθρο, η Ελισάβετ μοιάζει σαν να γελά με τον ίδιο της τον θάνατο, ενώ ο κωμικός Γκρεγκόριο Ντιβιβιέ έγραψε: «Τι χαριτωμένο από μεριάς της Folha που δεν ήθελε να αποκαλύψει πόσων ετών ήταν η Βασίλισσα όταν πέθανε».

Η εφημερίδα δικαιολόγησε το ατόπημά της, λέγοντας ότι προέκυψε από «τεχνικό λάθος». Επιπλέον, η Folha de São Paulo έδωσε και περαιτέρω εξηγήσεις: «Είναι συνήθης πρακτική στη δημοσιογραφία να ετοιμάζονται άρθρα αναφορικά με πιθανές καταστάσεις, όπως είναι ο θάνατος παγκόσμιων αρχηγών, διασημοτήτων και δημόσιων προσώπων. Η Folha ζητά συγγνώμη για το λάθος της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT