Βρετανία: Τζόνσον και Μπάιντεν συζήτησαν για την ενίσχυση της στήριξης στην Ουκρανία

Βρετανία: Τζόνσον και Μπάιντεν συζήτησαν για την ενίσχυση της στήριξης στην Ουκρανία

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πετύχει το βάρβαρο εγχείρημα του Πούτιν», τόνισε ο Τζόνσον σε ανάρτησή του στο Twitter

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησαν σήμερα για τη στρατιωτική και οικονομική ενίσχυση της Ουκρανίας καθώς και για την ανάγκη απεξάρτησης της Δύσης από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, δήλωσε εκπρόσωπος του γραφείου του Τζόνσον.

«Οι ηγέτες συζήτησαν για την ανάγκη επιτάχυνσης της βοήθειας προς την Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης της στρατιωτικής και οικονομικής στήριξης, καθώς οι ουκρανικές δυνάμεις ετοιμάζονται για άλλη μια ρωσική επίθεση στα ανατολικά της χώρας», ανέφερε η εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Οι δυο τους συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τις από κοινού προσπάθειες για να εντείνουν την οικονομική πίεση στον Πούτιν και για να βάλουν ένα αποφασιστικό τέλος στην εξάρτηση της Δύσης από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο» πρόσθεσε.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Μπάιντεν για τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ζελένσκι στο Κίεβο αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Η κοινή μας εστίαση παραμένει στην υποστήριξη του Προέδρου Ζελένσκι και του ουκρανικού λαού στον αγώνα τους για ελευθερία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να πετύχει το βάρβαρο εγχείρημα του Πούτιν», τόνισε ο Τζόνσον.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 48η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT