Ουκρανία – Ζελένσκι: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου»

Ουκρανία – Ζελένσκι: «Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου»

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να πιεσθεί η Ρωσία να σταματήσει τους αναγκαστικούς εκτοπισμούς Ουκρανών και ζήτησε την συνέχιση των κυρώσεων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρωσία χρησιμοποιεί βόμβες φωσφόρου στην Ουκρανία και τρομοκρατικές τακτικές κατά των πολιτών, κατήγγειλε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο της Εσθονίας.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι για να πιεσθεί η Ρωσία να σταματήσει να προχωρεί σε αναγκαστικούς εκτοπισμούς Ουκρανών και ζήτησε την συνέχιση των κυρώσεων, ως μόνου τρόπου για να αναγκασθεί η Μόσχα να συμφωνήσει σε ειρήνευση.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει το στάτους της υποψήφιας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας και ότι η επίσκεψη των προέδρων της Πολωνίας και των τριών βαλτικών χωρών στο Κίεβο είναι σημαντική ως σύμβολο της υποστήριξης προς την Ουκρανία.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν παρείχε αποδεικτικά στοιχεία για τις καταγγελίες του και το πρακτορείο ειδήσεων δεν είναι σε θέση να τις επιβεβαιώσει με ανεξάρτητο τρόπο.

Η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι ελέγχει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία πιθανόν να χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά την πολιορκία της Μαριούπολης, πράγμα που αρνήθηκε η Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 49η ημέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT