Γαλλία: Ο Μελανσόν κυνηγά τώρα την πρωθυπουργία με το βλέμμα στις βουλευτικές του Ιουνίου

Γαλλία: Ο Μελανσόν κυνηγά τώρα την πρωθυπουργία με το βλέμμα στις βουλευτικές του Ιουνίου

Πέρα από τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών της 24ης Απριλίου, προς τις βουλευτικές εκλογές του ερχόμενου Ιουνίου, κοιτά πλέον ο Ζαν Λικ Μελανσόν, με την ελπίδα το 22% που εξασφάλισε στον πρώτο γύρο των προεδρικών να του δώσει ώθηση ώστε να εξασφαλίσει την πρωθυπουργία.

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο 70χρονος Ζαν Λικ Μελανσόν μπορεί να μην κατάφερε να περάσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν στις 24 Απριλίου ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν, ωστόσο ο ίδιος δεν πτοείται.

Αντιθέτως, με τον «αέρα» του 22% που εξασφάλισε στον πρώτο γύρο των προεδρικών της 10ης Απριλίου, ο ακροαριστερός ηγέτης της παράταξης Ανυπότακτη Γαλλία βάζει τώρα πλώρη για τις βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στη Γαλλία τον ερχόμενο Ιούνιο (στις 12 και 19 Ιουνίου) διεκδικώντας την πρωθυπουργία της χώρας.

«Ζητώ από τους Γάλλους να με εκλέξουν πρωθυπουργό», δήλωσε σήμερα ο ίδιος, μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BFMTV.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT