Γαλλικές εκλογές: Νίκη Μακρόν με 56% στον δεύτερο γύρο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Γαλλικές εκλογές: Νίκη Μακρόν με 56% στον δεύτερο γύρο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, που διεξάγεται στις 24 Απριλίου, εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Ο προεδρικός υποψήφιος των Γάλλων Οικολόγων κάλεσε, και εκείνος, τους ψηφοφόρους του να στηρίξουν τον Μακρόν στις 24 Απριλίου.

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, που διεξάγεται στις 24 Απριλίου, εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Opinionway-Kea Partners για την Les Echos και το Radio Classique.

O προεδρικός υποψήφιος των Οικολόγων Γιανικ Ζαντό, που στον πρώτο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών στις 10 Απριλίου είχε εξασφαλίσει σχεδόν 5%, κάλεσε σήμερα τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο, «χωρίς ευχαρίστηση, αλλά και χωρίς δισταγμό», τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Θα ρίξω το ψηφοδέλτιο του Εμανουέλ Μακρόν στην κάλπη για να αποτρέψω τη Μαρίν Λεπέν και την ακροδεξιά να αποκτήσουν την εξουσία στη χώρα μας», γράφει σε άρθρο του στην εφημερίδα Le Monde o Ζαντό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT