Στο σκοτάδι ο Κιλιτσντάρογλου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος. Ο Τούρκος πολιτικός είχε διαμαρτυρηθεί πρόσφατα για τις αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια, προειδοποιώντας ότι δεν επρόκειτο να πληρώσει τους λογαριασμούς του εάν δεν εξαλειφθούν οι αυξήσεις

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επικεφαλής του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο Τούρκος πολιτικός είχε διαμαρτυρηθεί πρόσφατα για τις αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια, προειδοποιώντας ότι δεν επρόκειτο να πληρώσει τους λογαριασμούς του εάν δεν εξαλειφθούν οι αυξήσεις. Απάντηση στη δήλωσή του ήταν η διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σπίτι του. «Μόλις έμαθα τα νέα από τη σύζυγό μου. Μας έκοψαν σήμερα το ηλεκτρικό. Οπως όλοι γνωρίζετε το έθνος μας περνάει εξαιρετικά δύσκολες ώρες», αναφέρει σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης δεν πλήρωσε τον λογαριασμό, διαμαρτυρόμενος για τις αυξήσεις.

Επίσης εξήγησε ότι δεν έχει οικονομική αδυναμία να καταβάλει το ποσό που του ζητήθηκε, αλλά επιθυμεί να πρωτοστατήσει «στον αγώνα» για το έθνος. «Δεν πλήρωσα γιατί θέλω να γίνω η φωνή όλων εκείνων που δεν μπορούν να πληρώσουν», τόνισε, προσθέτοντας ότι μέσα στο 2021 διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε 3.449.344 συνδρομητές των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Τουρκία έχει αυξηθεί κατά 400% την τελευταία τριετία, υποστηρίζει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, επαναλαμβάνοντας το αίτημά του για άρση των αυξήσεων. «Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι βασικό αγαθό. Είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων. Είναι σαν το ψωμί, τον αέρα, το νερό. Είναι δικαίωμα όλων σας», είπε.

Την απόφασή του να μην πληρώσει τον λογαριασμό του ρεύματος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης τη δημοσιοποίησε στις 9 Φεβρουαρίου. Ταυτόχρονα, ζήτησε από τον πρόεδρο Ερντογάν –σε τηλεφωνική επικοινωνία τους– να μειώσει τον ΦΠΑ στο 1%. Τότε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Κόμματος Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης Μπουλέντ Τουράν είχε καταγγείλει ως «προκλητικό» τον Κιλιτσντάρογλου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT