Φινλανδός ΥΠΕΞ: Να αποφασίσουμε μαζί με τη Σουηδία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Φινλανδός ΥΠΕΞ: Να αποφασίσουμε μαζί με τη Σουηδία για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Στοκχόλμη πραγματοποιεί μια επανεξέταση της πολιτικής της για την Ασφάλεια, ενώ η Φινλανδία έχει πει ότι θα αποφασίσει για το αν θα υποβάλει αίτημα ένταξης «εντός εβδομάδων»

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Φινλανδία και η Σουηδία θα πρέπει να αποφασίσουν σχετικά με την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Πέκα Χαβίστο. 

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την οποία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», έχει αναγκάσει τη Σουηδία και τη Φινλανδία να εξετάσουν εάν η μακροχρόνια στρατιωτική ουδετερότητά τους παραμένει το καλύτερο μέσο για τη διασφάλιση της εθνικής τους ασφάλειας.

Η Στοκχόλμη πραγματοποιεί μια επανεξέταση της πολιτικής της για την Ασφάλεια, στην οποία περιλαμβάνεται και το ζήτημα της ένταξης στο ΝΑΤΟ, με τα αποτελέσματα να αναμένονται στα μέσα Μαίου. 

Η Φινλανδία από την πλευρά της, είπε ότι σχεδιάζει να αποφασίσει για το αν θα υποβάλει αίτημα ένταξης «εντός εβδομάδων».

Πηγή: Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT