Βρετανία: Πορνογραφία και άλλα πολλά στη Βουλή

Βρετανία: Πορνογραφία και άλλα πολλά στη Βουλή

Ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου στη διάρκεια συνεδριάσεων της Βουλής παρακολουθούσε Συντηρητικός βουλευτής, σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας συναδέλφου του.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου στη διάρκεια συνεδριάσεων της Βουλής παρακολουθούσε Συντηρητικός βουλευτής, σύμφωνα με καταγγελία γυναίκας συναδέλφου του. Σε άλλες περιπτώσεις, Συντηρητικοί βουλευτές κατηγορούνται ότι επέδειξαν σεξιστική συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες συναδέλφους τους, σχολιάζοντας με αγοραίο τρόπο την εμφάνισή τους ή επιδεικνύοντας ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά.

Τις καταγγελίες αυτές μετέφερε ομάδα γυναικών βουλευτών του κόμματος στην ιεραρχία της κοινοβουλευτικής ομάδας, σε θυελλώδη συνεδρίαση ειδικής επιτροπής, στην οποία έλαβε μέρος και η πρώην πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Οι καταγγελίες θα ερευνηθούν από τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κρις Χίτον-Χάρις, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες από τη συνεδρίαση, δεν περίμενε ότι θα βρισκόταν αντιμέτωπος με τέτοιο όγκο και βαρύτητα καταγγελιών.

Η ταυτότητα του βουλευτή που «τίμησε» κατ’ αυτόν τον τρόπο την εντολή των ψηφοφόρων του δεν έγινε γνωστή, ενώ σύγχυση επικρατεί και ως προς το αν πρόκειται για υψηλόβαθμο στέλεχος, πιθανώς υπουργό, όπως ελέχθη αρχικά ή για απλό βουλευτή. «Το θέμα ερευνάται, αυτή η συμπεριφορά είναι εντελώς απαράδεκτη και θα υπάρξουν συνέπειες», ανακοίνωσε το Συντηρητικό Κόμμα.

Ανησυχίες ότι το τοξικό κλίμα μπορεί να αποθαρρύνει γυναίκες από την κάθοδο στην πολιτική.

Το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης, στο οποίο αρέσκονται κάποια στελέχη του κόμματος, έγινε σαφές όταν Συντηρητικός βουλευτής κατηγόρησε την αντιπρόεδρο του Εργατικού Κόμματος, Αντζελα Ράινερ, ότι ήθελε να αποσπάσει την προσοχή του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον σταυρώνοντας τα πόδια της, όπως η Σάρον Στόουν στην ταινία «Βασικό ένστικτο». Αλλα και απέναντι στις γυναίκες της δικής τους κοινοβουλευτικής ομάδας κάποιοι Συντηρητικοί βουλευτές δεν είναι λιγότερο προσβλητικοί. «Ωραίο ντύσιμο, τι δουλειά κάνεις την ημέρα;» είπε συντηρητικός βουλευτής σε γυναίκα συνάδελφό του, σχολιάζοντας το γεγονός ότι η φούστα της σταματούσε λίγο πάνω από το γόνατο, σύμφωνα με καταγγελία της ιδίας.

«Εγινε σφαγή», ανέφερε πηγή που παρακολούθησε τη συνεδρίαση, στην οποία εκφράστηκαν οι καταγγελίες. Πέρα από τις καταγγελίες εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, διατυπώθηκαν ανησυχίες ότι το τοξικό κλίμα που επικρατεί στην κοινοβουλευτική ομάδα μπορεί να αποθαρρύνει γυναίκες από την κάθοδο στην πολιτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT