Το σημερινό Doodle της Google τιμά όλους τους Αμερικανούς δασκάλους που εργάζονται ακούραστα ώστε να διαμορφώσουν τις μελλοντικές γενεές. Οι δάσκαλοι σήμερα ασχολούνται με περισσότερο από ένα καθήκοντα – «χτίζουν» κοινότητες, είναι μέντορες, μεσολαβητές και επιπλέον προσφέρουν τεχνική υποστήριξη σε μαθητές που παρακολουθούν τα μαθήματα εξ’αποστάσεως αλλά και σε όσους βρίσκονται στην αίθουσα διδασκαλίας με φυσική παρουσία.
Με το να βρίσκουν καινοτόμους τρόπους ώστε να συνδεθούν, να παροτρύνουν και να εμπνεύσουν τους μαθητές σε αυτό το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, οι εκπαιδευτικοί κάνουν πολλά παραπάνω από τα καθήκοντά τους ώστε να ενδυναμώσουν κάθε μαθητή.
Προς όλους τους εκπαιδευτικούς παντού: σας ευχαριστούμε!
Δημιουργός του σημερινού Doodle είναι ο Έριχ Νάγκλερ. Για τη διαμόρφωση της εικόνας, ο καλλιτέχνης εμπνεύστηκε από μια ομάδα δασκάλων.
«Ήμουν ενθουσιασμένος για τη δουλειά μου σε αυτό το Doodle ως έναν τρόπο έκφρασης της ευγνωμοσύνης και του σεβασμού μου για το έργο των δασκάλων. Οι δάσκαλοι με έχουν καθοδηγήσει, με προκάλεσαν και με ενθάρρυναν καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού, κυρίως οι δάσκαλοί μου στα καλλιτεχνικά.
Ήταν ένα δώρο η γνωριμία μου με ένα τόσο παθιασμένο και εύστοχο γκρουπ δασκάλων ως μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης του Doodle. Οι δάσκαλοι της χρονιάς όπως τους ονόμασε η Πολιτεία μοιράστηκαν εμπειρίες από το ρόλο τους ως εκπαιδευτικοί και συγκεκριμένα παραδείγματα από τις τάξεις ώστε να δώσουν πληροφορίες για την εικονογράφηση. Μέχρι και μολύβι χρησιμοποίησαν ώστε να σκιτσάρουν τις ιδέες τους για το Doodle πάνω σε χαρτί. Μια φράση από τη συζήτηση ιδεών που μου έμεινε ήταν: “Οι δάσκαλοι ενδυναμώνουν τους μαθητές με εργαλεία ώστε να μοιραστούν τις ιδέες τους”. Οπότε, προσπάθησα να δημιουργήσω ένα έργο νεκρής φύσης από τα διαφορετικά εργαλεία εκμάθησης γύρω από το γραφείο του δασκάλου και τον μαυροπίνακα.
Ελπίζω οι δάσκαλοι που θα δουν αυτό το Doodle να αισθανθούν ότι η δουλειά τους αναγνωρίζεται και εκτιμάται και ελπίζω ότι ίσως η εικόνα να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να ξεκινήσουν τη διδασκαλία στις δικές τους κοινότητες».
Με πληροφορίες από την Google