Τουρκία: Ένα εκατομμύριο πρόσφυγες θέλει να στείλει πίσω στη Συρία ο Ερντογάν

Τουρκία: Ένα εκατομμύριο πρόσφυγες θέλει να στείλει πίσω στη Συρία ο Ερντογάν

Να απαλλαγεί από το «βάρος» των Σύρων προσφύγων, ενισχύοντας όμως παράλληλα και τα τουρκικά ερείσματα στη βόρεια Συρία, επιχειρεί η ηγεσία Ερντογάν πριν από τις επόμενες τουρκικές εκλογές, είτε εκείνες διεξαχθούν πρόωρα (φέτος) είτε το 2023 όπως είναι κανονικά προγραμματισμένο.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία εκπονεί σχέδια με σκοπό να στείλει ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες πίσω στη βόρεια Συρία, όπως δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι αυτά τα πλάνα εντάσσονται σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό που ως στόχο έχει την κατασκευή κατοικιών και την παροχή υπηρεσιών στις περιοχές που βρίσκονται υπό τουρκικό έλεγχο εντός των συριακών συνόρων.

Η τουρκική κυβέρνηση σχεδιάσει να κατασκευάσει 100.000 τέτοια σπίτια στη βόρεια Συρία (Ιντλίμπ) για τους Σύρους που εγκαταλείπουν το στρατόπεδο Μπασάρ αλ Άσαντ, όπως σημειώνεται σε σχετικά τουρκικά δημοσιεύματα.

Ο ίδιος ο Ερντογάν από την πλευρά του διαμηνύει πως ήδη περισσότεροι από 500.000 Σύροι έχουν επιστρέψει από την Τουρκία πίσω στη Συρία.

Υπολογίζεται ότι περίπου 3,7 εκατομμύρια Σύροι εξακολουθούν να ζουν σήμερα εντός των τουρκικών συνόρων.

Η παρουσία τους εκεί ωστόσο έχει, σε συνδυασμό με όλα τα άλλα προβλήματα που ταλανίζουν τη γείτονα χώρα (ακρίβεια, υποτίμηση λίρας κ.ά.), καταλήξει να αποτελεί βαρίδι για την πλευρά Ερντογάν, ειδικά όσο πλησιάζουμε προς την επόμενη διπλή (προεδρική και βουλευτική) εκλογική αναμέτρηση που είναι κανονικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί το 2023.   

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT